Regija

Daniel Bažant vraća se u oktogon u pulskoj Areni, protivnik će mu biti najnovija akvizicija perolake kategorije FNC-a

Daniel Bažant

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, FNC)
Ako pobijedi ovaj meč, vjerojatno će opet dobiti priliku za napad na pojas

Daniel Bažant je na FNC 11 eventu izgubio pojas perolake kategorije. Tada ga je u prvoj rundi nadjačao engleski borac Jordan Barton koji će u Puli braniti svoj pojas, a iako se očekivalo da će Bažant napraviti pauzu prije nego li se vrati u kavez, potvrđeno je da će i on nastupiti u amfiteatru.

Naime, ako je vjerovati Glasu Istre i "storyju" njegovog trenera, Zelga Galešića,, "Bagi" bi trebao nastupiti protiv najnovije akvizicije perolake kategorije FNC-a, Izraelca Itayja Tratnera. Tratner se publici FNC-a predstavio u Bugojnu prije dva tjedna kada je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Ivana Sičaje i pokazao da je ozbiljno pojačanje za organizaciju, a sada će se vratiti u oktogon najjače hrvatske promocije protiv bivšeg prvaka. Iako ima samo 22 godine, iza sebe ima već 14 profesionalnih nastupa, a jednom se borio i za Bellator gdje je ubilježio jedini "draw" u karijeri protiv Eliasa Mamedova.

image

Screenshot Instagram storyja Zelga Galešića

SCREENSHOT (INSTAGRAM, ZELG GALEšIć)

S druge strane, Bažant će se pokušati vratiti na pobjedničke staze nakon što je upisao dva poraza zaredom, onaj od Bartona u zagrebačkoj Areni prije nešto više od dva mjeseca te protiv Morgana Charrierea u Cage Warriorsima prošle godine u studenom (11. mjesec). Prije toga je odradio većinu mečeva u FNC-u, a ima i iskustvo nastupa u KSW-u gdje je u siječnju (prvi mjesec) 2021. godine izgubio od privremenog prvaka perolake kategorije, Roberta Ruchale. Ako pobijedi ovaj meč, vjerojatno će opet dobiti priliku za napad na pojas, no o tome će se govoriti tek ako uspije svladati neugodnog Izraelca.

Danas je potvrđena i glavna borba večeri u kojoj će Ivan Vitasović braniti svoj pojas teške kategorije protiv iskusnog poljskog teškaša Michala Andryszaka, a najavljeni su i mnogi drugi vrhunski mečevi, tako da nas 2.9. u Puli definitivno čeka pravi borilački spektakl.

Linker
26. travanj 2024 17:40