Regija

Daniel Bažant u Puli brani pojas protiv borca koji je zadnji meč imao u UFC-u protiv Coryja Sandhagena

Daniel Bažant

 Boris Kovacev/CROPIX
FNC sprema pravi spektakl za Pulu

Nakon što je već i ranije iz FNC organizacije najavljeno, a što je i nekako bilo logično s obzirom na lokaciju idućeg FNC eventa, sada smo i službeno dobili potvrdu da će pulski borac Daniel Bažant (6-3) braniti pojas u perolakoj kategoriji u devetom mjesecu u Puli.

Daniel je svoj pojas osvojio protiv iskusnog Ronyja Jasona (15-10) na FNC 5 priredbi u Zaboku. Bila je to jedna vrhunska borba i vrlo zrela s Bažantove strane, a takve borbe se ne bi posramile ni najjače svjetske organizacije. Nakon pet teških rundi Danielova ruka je bila podignuta te je tako postao prvi FNC-ov prvak perolake kategorije.

Protivnik će mu biti istinski veteran i bivši UFC borac Iuri ‘Marajo‘ Alcantara! Rezime ovog borca je odličan, a u karijeri se borio protiv Urijaha Fabera, a u posljednjem meču ga je pobijedio Cory Sandhagen na UFC Fight Night 135 priredbi na ljeto 2018. godine. ‘Marajo‘ je u UFC-u bio od 2011. godine, a nakon Sandhagena se nije nikako borio.

Bit će ovo pravi test za Bažanta protiv borca koji je zadnji nastup odradio protiv imena kao što je Cory Sandhagen. Vjerujemo kako će domaća atmosfera i činjenica da dolazi kao prvak dodatno potaknuti Daniela da uspješno obrani pojas, te pobijedi čovjeka koji je bez dvojbe najteži test u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Linker
19. travanj 2024 09:13