Regija

Daniel Bažant također na FNC-ovoj priredbi u Osijeku, pogledajte kako izgleda cijeli program

Daniel Bažant

 Boris Kovacev/CROPIX
Borbom Daniela Bažanta i Giovannija Rivettija kompletiran je FNC-ov program

Posebnu vrstu MMA spektakla pripremio je Fight Nation Championship za 4. prosinca u Osijeku. Finale druge sezone Armagedona već bi samo po sebi bilo uzbudljivo, no sve je to obogaćeno s čak šest dodatnih borbi, tzv. "superborbi". Ona koju još do sada nismo najavili, a svakako da to također zaslužuje, je borba Daniela Bažanta i Giovannija Rivettija.

Bažant je borac koji se kvalitetno promovirao kroz prvu sezonu Armagedona. Tamo je došao do finala, a u međuvremenu je dobio i KSW ugovor te je odradio jednu borbu u borilištu poljske promocije. Doživio je tamo poraz, a nakon toga mu je uslijedio i poraz u finalu Armagedona, no on je došao diskvalifikacijom nakon ilegalnog udarca u borbi protiv Nine Škrijelja. Bila je to njihova druga borba, nakon što je Bažant ranije slavio, a zbog načina na koji je završila borac iz pulskog Trojana od tada traži ugovaranje još jedne borbe.

Borbu koju najviše želi ovog puta neće Bažant dobiti priliku odraditi, ali ne bi trebalo nedostajati uzbuđenja niti u okršaju protiv Giovannija Rivettija. Talijan se već ove godine predstavio u FNC-ovom borilištu, kad je odradio vrlo dobru borbu protiv Hrvoja Stepića, u kojoj je ipak upisao poraz. Bio mu je to profesionalni debi. Ova borba ukupno je, kao što smo naveli, šesti superfight na programu, a isti je sad kompletiran.

Podijelio je FNC program na šest borbi Armagedon finala te šest uzbudljivih okršaja visoke internacionalne razine. Uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati, a kako to sve izgleda na jednom popisu, možete provjeriti ispod teksta.

FNC Armagedon 2 finale - Osijek, 4. prosinca

Finalne borbe 2. sezone Armagedona

(-66 kg) Mateo Bolfan vs. Denis Jurakić
(-70 kg) Alberto Antić vs. Rusi Minev
(-77kg) Đorđe Bukvić vs. Aleksandar Mihailović
(-84kg) Mateo Šitum vs. Matija Bosančić
(-93kg) Mario Žgela vs. Igor Kuzmanović

Superfight

(-66kg) Daniel Bažant vs. Giovanni Rivetti
(-77kg) Luka Ćurković vs. Michael Reali
(-77kg) Ivica Trušček vs. Nikola Joksović
(-70kg) Marko Bojković vs. Dawid Galecki
(+93kg) Saša Milinković vs. Oli Thompson
(-93kg) Ivan Erslan vs. Henrique da Silva

Linker
14. svibanj 2024 14:20