Regija

Daniel Bažant progovorio o počecima MMA karijere ‘Rekao mi da ne brinem, a protivnik imao 31-2‘

Daniel Bažant

 Facebook (daniel Bagi Bažant)
Sve je počelo skidanjem kilograma

Pobjednik prošlogodišnjeg Armagedona, Daniel 'Bagi' Bažant, bio je gost u emisiji Podcast Inkubator gdje se osvrnuo na same početke svoje karijere, a i pomalo urnebesnu priču vezanu za njegov amaterski MMA debi. Cijelu epizodu možete pogledati OVDJE. Na svoj MMA put krenuo je iz jednog neuobičajenog razloga,a to je skidanje viška kilograma.

"Htio sam skinuti kile i to je bio razlog. Trenirao sam boks kao klinac kod Čalića i nekako mi je to uvijek ostalo, cijeli život mi se sviđao taj borilački sport. Kada sam htio skinuti kile jedino mi je borilački sport dolazio u obzir."

Daniel si je prije upuštanja u skidanje kilograma i povratku treninzima ipak prvo htio srediti posao, financije i stambeno pitanje.

"Prvo sam si sredio da imam uhodan posao, da sam imao dečke koji će raditi, stan sam si kupio, a onda sam si rekao da ću sada sebe srediti. Ja sam radio po 15-16 sati dnevno. Došao bih doma u jedan sat ujutro, dizao bi se u pet i išao raditi. I kada sam odlučio da ću sebe srediti imao sam ideju samo skidati kilograme da si poboljšam život i da sebe dovedem u red."

Bagi je imao jako dobru boksačku bazu pošto je bio i u juniorskoj reprezentaciji, tako da mu nije bio problem pohvatati osnove MMA sporta i ubrzo nakon se početi natjecati. Trenirao je kod Zelga koji je prepoznao njegove kvalitete i ubrzo mu dogovorio prvi MMA meč.

"To nikad neću zaboraviti. Javili su Zelgu da imaju nekog tipa s amaterskim scorom 2-1, pa pitali imaju li koga za njega i poslali su mene. Onda mi je javio da je on tu neki lokalni dečko kojeg svi vole i znaju. Nakon toga mi je rekao da tip ima nešto više mečeva, ali ništa strašno. Kad smo odradili vagu rekao mi je da je prije par mjeseci bio na amaterskom svjetskog prvenstvuu Kini i došao do finala. Kad sam došao u njihovu dvoranu gdje trenira vidio sam da ima amaterski scor 31-2, ali nije ni Zelg znao za to."

U tom meču Bažant se nažalost nije najbolje proveo.

"Dobio sam po tamburi. Odradio sam dobru prvu razmjenu, a onda me digao i zakucao o pod, ušao mi u mount i izubijao me, a na kraju me ugušio."

Bažant je u tome meču iskusio "vatreno krštenje", a nakon toga je zaredao tri uzastopne pobjede u amaterskom natjecanju. Odmah nakon toga započeo je i profesionalnu karijeru u kojoj za sada ima scor 6-3, a osvojio je i prošlogodišnji Armagedon turnir.

Linker
02. svibanj 2024 13:46