Regija

Daniel Bažant neće nastupiti na FNC 10 eventu: Protivnik je otkazao nastup zbog ozljede

Daniel Bažant

 Boris Kovacev/CROPIX
Prvak FNC-ove perolake kategorije morat će pričekati još neko vrijeme na novu obranu pojasa

Nažalost, FNC 10 event zakazan za 4. ožujka (treći mjesec) u Ljubuškom ostao je bez jedne od najzanimljivijih borbi na ‘‘fight cardu‘‘. Prvak perolake kategorije, Daniel Bažant, ipak neće braniti svoj pojas sljedećeg vikenda.

Bagi se trebao boriti protiv Engleza Jordana Bartona, ali Barton je nastup otkazao zbog ozljede. Mnogi su primijetili da Bažantov meč nije uvršten na FNC-ovoj web stranici i zapitali su se što se zapravo dogodilo. Odgovor smo potražili od samog Bažanta, a Bagi nam je potvrdio da je meč otkazan.

‘‘Englez se ozlijedio, radi se o nekoj posjekotini na glavi koja mu navodno neće zarasti do borbe. Meni je 8-9 dana prije eventa u Areni pukla arkada pa smo šutili, sašili i mazali ranu. Tko se hoće boriti, borit će se. Tko neće, uvijek će naći razlog. Nisu stigli pronaći adekvatnu zamjenu, ali sigurno je da ćemo moj nastup prebaciti za event u Beogradu. Ne znam hoće li biti drugi protivnik ili isti, ali eto, šteta. Volio bih se češće boriti.‘‘, rekao je Bažant za Fight Site.

Što se eventa u Beogradu tiče, Dražen Forgač krajem 2022. godine najavio je da taj event planiraju za četvrti mjesec 2023. godine. Bažant će očito morati pričekati do travnja kako bi branio pojas. Posljednju obranu pojasa upisao je u devetom mjesecu, baš na spomenutom eventu u pulskoj Areni. Tada je Bagi nokautom u prvoj rundi porazio Iurija Alcantaru.

Prava šteta što publika u Ljubuškom neće imati priliku gledati meč Daniela Bažanta, jer radi se o pravom miljeniku publike i o jednom od najatraktivnijih boraca u regiji. Unatoč tome, FNC 10 event i dalje izgleda itekako dobro.

‘‘Croata‘‘ Barrio predvodi event borbom za pojas u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro. Na ‘‘fight cardu‘‘ su i neka vrlo respektabilna imena poput Miloša Janičića i Tariela Abbasova, a domaća publika uživat će i u nastupima perspektivnih boraca kao što su Ivan Sičaja, Rusi Minev, Tomislav Sičaja, Selver Mahmić itd. Veliku podršku dobit će i domaći borac Ante Alilović.

Kompletan ‘‘fight card‘‘ možete pogledati OVDJE, a ulaznice su dostupne na ovom LINKU.

Linker
09. svibanj 2024 02:23