Regija

Croata Barrio: ‘Znao sam da ću se boriti u Parizu već par tjedana. Odradit ću meč s Džakićem, to mi je cilj‘

Francisco ‘Croata‘ Barrio

 RONALD GORSIC Cropix
Nastupit će 6. travnja na KSW-u 93 u pariškoj Adidas Areni protiv Aymarda Guiha

Ranije ovog dana objavljeno je da će se Francisco "Croata" Barrio boriti na KSW-u 93. Meč će se održati 6. travnja u pariškoj Adidas Areni, a protivnik će mu biti Francuz Aymard Guih.

U ovu borbu argentinsko-hrvatski borac ulazi nakon što se prvotno planirani Guihov protivnik Sebastian Rajewski ozlijedio i morao otkazati meč, a otkrio nam je nešto više o tome kako je došlo do dogovora.

"Znao sam da ću se boriti u Parizu već par tjedana, samo sam čekao protivnika. Trebao sam se boriti s Ramzanom Jembievim, ali on nije htio meč sa mnom i našao si je drugog protivnika. U to vrijeme se ozlijedio Sebastian Rajewski te sam ja upao umjesto njega. Spreman sam, treniram, jedino što je mali problem jest što imam dosta kilograma, u zadnje vrijeme sam dosta jeo i nisam skidao. Zbog toga sam i htio da meč bude u ‘catchweightu‘ do 73 kilograma, protivnik se u početku malo bunio, ali je pristao. Zadovoljan sam sa svime, nema nikakvih ozljeda", kazao nam je dobro raspoloženi Barrio.

Upitali smo ga hoće li ova borba utjecati na ono što je planirano već neko vrijeme. Naime, FNC početkom lipnja dolazi u Beograd, a otprije je poznato da se "Croata" bori protiv Dušana Džakića. Iako bi to moglo doći pod znak pitanja ako se nešto loše dogodi u ovom meču, Barrio nas uvjerava da će biti spreman.

"Što se tiče meča s Džakićem, ova borba neće utjecati na to. Borit ćemo se u šestom mjesecu, do tada ću se oporaviti i odraditi meč. Cilj mi je boriti se pred beogradskom publikom, prošli put mi je bilo prelijepo i želim to ponoviti".

Upravo posljednju borbu odradio je u Beogradu kada je pobijedio Vasu Bakočevića gušenjem u drugoj rundi na FNC-u 13 u studenom prošle godine. Ako iz ovog meča u Francuskoj izađe bez povreda, čeka nas još jedan zanimljiv regionalni okršaj.

Linker
25. ožujak 2024 12:57