Regija

Ante Delija o susretu s Jonom Jonesom: ‘Ne izgleda mi kao teškaš, Rakić mi djeluje krupnije od njega‘

Ante Delija

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Ponajbolji hrvatski MMA borac imao je priliku upoznati Jona Jonesa

Velik uspjeh, možda i najveći ove godine među hrvatskim MMA borcima ostvario je Ante Delija krajem 11. mjeseca ove godine. ‘‘Hodajuća Nevolja‘‘ okrunila je svoju dosadašnju PFL karijeru osvajanjem ovosezonskog turnira i nagrade od jedan milijun dolara.

Delija je bio besprijekoran ove sezone, upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa, a triput je slavio nokautom. Sezonu je otvorio nokautiravši Matheusa Scheffela, a završio ju je na isti način. Jedina razlika u finalu jest činjenica da je Scheffela nokautirao u prvoj rundi, dok ga je u prvom kolu nokautirao u drugoj rundi.

Delija je gostujući u Podcast Inkubatoru istaknuo kako smatra da će mu osvajanje nagrade od milijun dolara zapravo samo gurnuti karijeru na sljedeći nivo, jer sada će imati puno jaču financijsku podlogu i moći će još više ulagati u svoj napredak. Sparing partneri i kvalitetni trening kampovi itekako koštaju, ali Delija je sada financijski puno osiguraniji nego prije i njegova karijera trebala bi otići na još višu razinu.

Ante je otkrio kako o UFC-u trenutno ipak ne razmišlja, jer samim ulaskom u finale PFL-ovog turnira, ugovor mu se automatski produljuje na još godinu dana. Delija ne planira pauzirati godinu dana i čekati da ugovor istekne, nego će krenuti u novi pohod na osvajanje turnira.

U razgovoru s Markom Petrakom, hrvatski teškaš osvrnuo se na susret i upoznavanje Jona Jonesa, jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta.

Jones u kavezu nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine. ‘‘Bones‘‘ je tada tijesnom sudačkom odlukom porazio Dominicka Reyesa, a nedugo poslije napustio je tron UFC-ove poluteške kategorije i odlučio se odvažiti na prelazak u tešku kategoriju. Gotovo tri godine traje Jonesova transformacija u teškaša, a debi još uvijek čekamo. Delija je dao zanimljive informacije po pitanju Jonesove fizičke transformacije i nabijanju mišićne mase.

‘‘Ne izgleda mi fizički nešto posebno veliko. Rakić mi je recimo veći od njega. Naravno da fizička veličina ne igra neku ulogu. Ne izgleda mi kao teškaš. Izdužen je cijeli i vidi se da ima duge ruke, ali ne znam. Vjerujem da bi se bez obzira na sve mogao nositi s teškašima. Pitanje je u kakvom je treningu, ali vjerujem da može. Ma normalno da može, prebio je recimo Cormiera dvaput. Cormier je u teškoj bio prvak, a ovaj ga je dvaput pretukao.‘‘, rekao je Delija.

Jon Jones uz svoje sjajne borilačke vještine, poznat je i kao vrlo problematičan borac koji nerijetko ima problema sa zakonom, ali i s kršenjem antidopinških regulacija. Delija je imao priliku nakratko popričati s Jonesom i donekle ga upoznati, a ‘‘Bones‘‘ ga je ugodno iznenadio.

‘‘Bio je s nama u svlačionici. Nevjeroatno pristupačan čovjek. Svakome je poželio sreću i pravi je šampion. Tako je pristupačan da sam ostao oduševljen. Čuo sam i prije da je on zapravo okej lik, ali pozitivno me iznenadio.‘‘, rekao je Ante.

Kompletno gostovanje hrvatskog teškaša u Podcast Inkubatoru možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 08:50