Regija

Andrej Pešić odgovorio Babiću: ‘Ono što je zamjerao Hrgoviću sada on radi meni‘

Alen Babić, Andrej Pešić

 Screenshot(Instagram, Alen Babić, Andrej Pešić)
Smatra da su ga porazi učinili boljim borcem

Nakon što je Alen Babić odgovorio na izazov najboljeg srpskog boksača kruzer kategorije Andreja Pešića, rekavši mu pritom da se nema namjeru boriti s boksačem koji je rangiran kao 130. na listi i pozivajući ga pritom na sparing, Andrej mu nije ostao dužan. Osim što se ne boji izazova i smatra da je kvalitetniji borac od njegovih dosadašnjih protivnika, Andrej je u velikoj izjavi za Fight Site progovorio o počecima karijere te o stvarima koje zamjera Alenu Babiću.

"Moja karijera je od samog početka vođena loše zahvaljujući mojoj tadašnjoj promotorskoj kući. Nisam imao iskustva i morao sam prihvaćati sve protivnike koje su mi nudili. Dva poraza koja sam doživio promijenila su tijek moje karijere, a iz današnje perspektive shvaćam da je dobro da mi se to baš tada dogodilo. Uz podršku mog oca i trenera smogao sam snage i nastavio naporno trenirati."

Ta dva poraza koja je doživio izgleda da su bili okidač da uzme stvari u svoje ruke, poradi na tehnici i ostvari svoje najbolje rezultate.

"Radio sam na tehnici, imao sam kvalitetne pripreme i sparirao sam s najboljim europskim teškašima. Uspio sam u posljednjih pet godina ostati neporažen. Revanširao sam jedan od poraza (Toni Višić), a drugi protivnik (Petar Milas) prešao je u tešku kategoriju, ali vjerujem da ćemo se kad tad opet sresti u ringu."

"Sada sam apsolutno spreman za ozbiljnu borbu i tražim šansu protiv Babića. Pošto će meč Babića i Rivasa najvjerojatnije biti zakazan za iduću godinu, ja se nudim kao protivnik s kojim može da odradi borbu u međuvremenu. Bez obzira na to što sam ja 130. na svijetu, a on 50., svjestan je opasnosti."

"Sjećam se kada je provokacijama pokušavao da dođe do meča s Hrgovićem i zamjerao mu što ovaj nije htio da prihvati borbu jer je Babić tada bio lošije rangiran od njega, a sada on meni radi istu stvar."

"Smatram bez lažne skromnosti da sam tehnički bolji od svakog njegovog prethodnog protivnika. Ako odbije ili ne odgovori, znat ću da me izbjegava, iako pokušava da predstavi borbu sa mnom kao beznačajnu." - zaključio je Pešić.

Kako Pešić navodi, on je svojevremeno sparirao s Hrgovićem kada se spremao za Olimpijske igre 2016. godine, a također je osjetio i rukavice Agrona Smakićija na sparinzima u Hamburgu 2019. godine. Sparing s Alenom Babićem ga ne zanima, a više o tome progovorio je u videu.

Linker
27. travanj 2024 20:49