Regija

Alen Babić nažalost ostao bez protivnika, traži se zamjena za Lucasa Brownea

Alen Babić
 Screenshot (youtube, Dazn)
Ponajbolji hrvatski boksač 30. listopada neće se boriti protiv bivšeg svjetskog prvaka

Loše vijesti dolaze od Alena Babića. Čini se kako se ''Savage'' neće boriti protiv Lucasa Brownea 30. listopada na priredbi u Londonu. Vijest o otkazivanju 42-godišnjeg Australca prenio je Hrvatski boksački savez na svojoj web-stranici, a Alen Babić za HBS je rekao:

“Prema svemu sudeći Brown je odustao i neće se boriti protiv mene. Izgleda da je otpao i nisam sretan zbog toga, tražimo novog protivnika. Ostalo je samo petnaestak dana do meča i još uvijek ne znam protiv koga ću se boriti.”

Lucas Browne (29-3-0, 25 KO) trebao je biti najveći ispit u Babićevoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Australac je u ožujku 2016. godine nokautirao Ruslana Chagaeva u desetoj rundi borbe i okitio se titulom svjetskog prvaka prema WBA verziji. ''Big Daddy'' tada je postao prvi Australac s titulom u teškoj boksačkoj kategoriji.

Samo tri puta gubio je Lucas Browne u 32 profesionalna meča, a u svom rezimeu ima pobjede protiv boraca kao što su James Toney te gore spomenuti Chagaev. Nažalost, Babić i organizatori sada su u potrazi za zamjenskim protivnikom koji bi trebao uskočiti na ''short notice'' nešto više od dva tjedna prije borbe.

Inače, ''Savage'' je prema navodima Marka Miluna u odličnoj formi. Alenov prijatelj i timski kolega Marko Milun nastupao je danas na izbornom sparingu za Svjetsko prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 24.10. do 06.11. ove godine. Milun je na izbornom sparingu bio bolji od Luke Pratljačića iz Osijeka te je potvrdio svoje mjesto u reprezentaciji, a odmah nakon odrađene provjere, Marko se zaputio nazad ka Portugalu gdje sudjelu je u pripremnom kampu Dilliana Whytea. Hrvatski amaterski superteškaš osvrnuo se na sparinge kod Whytea i pritom je potvrdio Babićevu odličnu formu.

“Odlični su i korisni sparinzi kod Dilliana Whytea, ali meni su uvijek najteži s Babićem. Pamte ga dobro svi ostali boksači u Whyteovom kampu, kažu da nema težih sparinga nego protiv The Savagea”, rekao je Marko također za Hrvatski boksački savez.

Šteta što je Babić ostao bez meča protiv tako zvučnog protivnika, no nadamo se da će organizirati uspjeti pronaći adekvatnu zamjenu.

Linker
03. svibanj 2024 11:40