Regija

Agron Smakići ovog vikenda u svom prvom meču nakon 2019. godine

Agron Smakići
 Damir Krajac/CROPIX
Po prvi put nakon neočekivanog poraza, hrvatski teškaš Agron Smakići ući će u ring

Dugo nismo čuli za Agrona Smakićija, hrvatskog boksačkog teškaškog profesionalca profesionalnog omjera od 15 pobjeda i tek jednog poraza, uz 13 pobjeda nokautom. Zapravo, u ringu ga nije bilo upravo od tog prvog poraza u karijeri, kojeg je doživio u studenom 2019. godine. Tim putem boksao je u Hamburgu protiv Zhana Kossobutskog iz Ukrajine, a meč je bio za IBO interkontinentalnu titulu. U duelu neporaženih teškaša, Smakići je izvukao deblji kraj, protivnik ga je nokautirao već u prvoj rundi.

Iz raznih sportsko-privatnih razloga Smakići od tog meča do danas nije nastupio, no došlo je vrijeme da se i to promijeni. U subotu 22. svibnja čeka ga meč u Sarajevu, s čijom potvrdom je također bilo problema, no sad je sve riješeno i teškaš iz Zagreba će se naći na programu koji predvodi Edin Puhalo u meču protiv Zoltana Sere iz Mađarske.

Smakićijev protivnik također je Mađar. Radi se Andrasu Csomoru (18-30-2), iskusnom boksaču koji djeluje kao savršen ispit za povratak u formu te nastavak odrađivanja mečeva. Zbog duge neaktivnost, Smakići je ispao i s BoxRecove ljestvice teške kategorije, gdje se nalazio unutar najboljih sto teškaša svijeta. Cilj je što se prije tamo vratiti, a onda nastaviti dalje.

Nakon ovog meča Smakićija bismo trebali vidjeti u Zagrebu, u Leonardo Boxing klubu, gdje bi trebao raditi s Alenom Babićem, Petrom Milasom te Markom Milunom, kojem će svi oni pokušati pomoći da što bolje odraditi završni dio priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir.

Linker
14. svibanj 2024 03:39