Regija

Agron Smakići nastavlja s vrhunskim nastupima: Hrvatski teškaš lakoćom je došao do pobjede u Njemačkoj

Agron Smakići

 Instagram (legacy Sports Management)
32-godišnji hrvatski boksač odradio je svoj drugi nastup u 2022. godini

Odlične vijesti stižu iz njemačkog Wuppertala. Hrvatski teškaš Agron Smakići (19-1-0, 17 KO) upisao je svoju 19. pobjedu u 20. profesionalnom nastupu.

Smakići je dugo tražio protivnika za svoj novi nastup, a Brazilac Fernando Almeida (9-6-0, 9 KO) odlučio se okušati s našim teškašem. Radi se o podosta nezgodnom protivniku jer Almeida nikad u svojim mečevima nije dočekao sudačku odluku. Sve pobjede upisao je prekidom, kao i sve poraze.

U meč protiv Smakićija ušao je s devet pobjeda i pet poraza, a večeras je pretrpio novi poraz prekidom. Već u prvoj rundi Smakići je povezao dva prednja direkta u nos svog protivnika i sudac je morao odbrojavati uzdrmanom Almeidi. Brazilac se nije uspio oporaviti od silovitih udaraca Agrona Smakićija i nakon dvije minute i 44 sekundi, Agron je došao do nove pobjede.

Nadao se Agron boljem protivniku, spominjali su se Fabio Wardley i Jarrell Miller, ali ti mečevi nažalost nisu se ostvarili. Smakići je htio ostati aktivan i prihvatio je meč s protivnikom koji nije tako zvučno ime, a ispostavilo se kako je Agron ipak osjetno kvalitetniji od takvih boksača.

Druga je to pobjeda za Smakićija u 2022. godini. Krajem trećeg mjeseca nokautirao je Lenroyja Thomasa u trećoj rundi i sada je produljio svoj pobjednički niz na četiri pobjede u nizu.

Agron koji povremeno trenira i s Joshuom zasigurno se nada nekom puno zvučnijem imenu u svom sljedećem nastupu. 32-godišnji teškaš trenutno je 53. u poretku teškaša prema Boxrecu i nema sumnje kako je željan i spreman za dodatni iskorak.

Linker
15. travanj 2024 05:05