Ostalo

(VIDEO) ONE debitirao na kultnom stadionu: Pogledajte strašan meč koji će konkurirati za borbu godine!

Seksan (lijevo) vs. Tyson Harrison

 Screenshot (youtube, One Championship)
Muay Thai mečevi u ONE Championshipu gotovo uvijek oduševljavaju fanove borilačkog sporta

ONE Championship najavio je puno frekventnije održavanje evenata u 2023. godini, a ove godine zasad su održali dva. Prvi je bio ONE Fight Night 6 event koji su predvodili Chingiz Allazov i Superbon, a drugi, nešto manje zvučan, održao se prošlog petka.

ONE Friday Fights 1 naziv je tog eventa, a bio je to inauguralni ONE-ov event na kultnom Lumpinee stadionu u Bangkoku. Radi se o svojevrsnom hramu ‘‘Muay Thaija‘‘, glavna borba večeri bila je ujedno i za ONE-ovu Muay Thai titulu u bantam kategoriji.

Nong-O Gaiyanghadao (265-54-10) branio je titulu koju drži još od 2. mjeseca 2019. godine. Alaverdi Ramazanov (13-9-0) bio je veliki autsajder u toj borbi, ali u meč je ušao s dvije uzastopne pobjede protiv vrlo jakih protivnika i nije ga se moglo unaprijed otpisati. Nong-O ozbiljno je pristupio borbi i nokautirao je ruskog borca u trećoj rundi. Tajlanđaninu je to čak sedma uzastopna obrana titule i trenutno je ponajbolji ONE-ov borac na cijelom rosteru, barem kad je Muay Thai u pitanju.

Kao i uvijek, Muay Thai mečevi u ONE-u ponudili su pregršt uzbuđenja, a izdvojit ćemo vam borbu s preliminarnog dijela priredbe. Saeksan Or. Kwanmuang (194-74-6) i Australac Tyson Harrison borili su se u ‘‘catchweightu‘‘ do 140 ‘‘pounda‘‘ (63,50 kg).

22-godišnji Harrison debitirao je pod okriljem ONE-a, a u meč protiv Saeksana ušao je s 14 centimetara prednosti u visini. Unatoč tome, iskusni Tajlanđanin uspijevao je pronaći pregršt načina za pogoditi metu.

Devet minuta nevjerojatno dobre borbe pružili su nam Saeksan i Harrison, a podijeljenom sudačkom odlukom na kraju je slavio Tajlanđanin. Mnogi fanovi koji su popratili meč smatraju da je borba mogla otići na stranu mladog Australca koji je djelovao konkretnije sa svojim udarcima, ali Harrison ne treba previše žaliti.

Sudjelovao je u meču za pamćenje, a publika na Lumpinee stadionu dodatno je pojačala ugođaj sjajnim navijanjem. Ovakvi mečevi zapravo su vam vrlo učestali na ONE-ovim priredbama i ako dosad niste, definitivno vam preporučate da pomnije počnete pratiti organizaciju u kojoj nastupa i naš Roberto Soldić.

Snimka borbe između Harrisona i Saeksana nalazi se u videu ispod teksta, a vjerujte nam da nećete požaliti niti sekunde ako odvojite 10-ak minuta za taj meč. Kompletne rezultate eventa možete pročitati OVDJE.

Linker
17. travanj 2024 08:24