Ostalo

(VIDEO) Bivši UFC-ov borac spriječio pokušaj pljačke u Brazilu: Jiu-jitsu vještinama svladao je lopova

Felipe Colares

 Instagram (felipe Colares)
28-godišnji brazilski borac perolake kategorije lakoćom je iskontrolirao lopova

BJJ (Brazilski jiu-jitsu) vještine nebrojeno puta pomogle su pri zaustavljanju pljačkaša, a tome su u srijedu svjedočili i stanovnici Rio de Janeira. Naime, Felipe Colares uspješno je spriječio pokušaj krađe mobitela i zadržao je lopova sve do dolaska policije.

Colares (10-4-0 MMA) je inače profesionalni MMA borac koji je do sredine prošle godine nastupao pod okriljem UFC-a, a u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji upisao je dvije pobjede i četiri poraza. Otpušten je nakon dva uzastopna poraza i zasad nije nastupao nakon odlaska iz UFC-a, ali svoje vještine iskoristio je kako bi učinio plemenito djelo.

Bivši UFC-ov borac sve je opisao na svom Instagram profilu. Prema njegovim navodima, žena je bila napadnua na ulici u trenucima kad je on napuštao dvoranu.

‘‘Išao sam prema automobilu, a zatim sam otišao provjeriti je li ta žena dobro. Radilo se o pljački. Prijatelji i ja vratili smo se do automobila i vidjeli smo tipa (pljačkaša). Nakon što smo uočili da nije naoružan, intervenirali smo i uspio sam ga zadržati na tlu koristeći jiu-jitsu tehnike.‘‘, napisao je Felipe.

U videu koji je objavio može se primijetiti kako Colares upućuje okupljenje da nazovu policiju, a lopov je otkrio da je napadnuta žena njegova bivša djevojka. U videu možete vidjeti i starijeg čovjeka koji lopova povlači za uho i govori mu: ‘‘Ubit ću te na licu mjesta‘‘, a zatim se obraća Colaresu.

‘‘Nemoj zvati policiju. Bacimo ga u jarak ovdje.‘‘, dodao je stariji muškarac. (Video možete pronaći klikom na ‘strelicu udesno‘ u sklopu Instagram objave ispod ovog odlomka).

Colares je u nastavku svoje objave na Instagramu dodao da je telefon uspješno vraćen te da imaju jednog lopova manje na ulicama. Također je dodao da ‘‘nepripremljeni ljudi‘‘ ne bi trebali pokušati nešto ovakvo.

Jako lijepa gesta od strane profesionalnog borca kojeg 17. veljače (2. mjesec) čeka debi pod okriljem francuske Ares FC organizacije, a sigurno će pridobiti i ponešto novih fanova zbog svog hrabrog čina.

Linker
25. travanj 2024 07:44