Ostalo

Što se događa s Velasquezovom situacijom? Ovaj vikend bit će u kutu UFC-ovom borcu, ali uskoro ga čeka nastavak pravne bitke

Gabriel Benitez (lijevo) i Cain Velasquez (desno)

 Instagram (cain Velasquez)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije i dalje je pod opasnošću duge zatvorske kazne

Još od trećeg mjeseca 2022. godine, Cain Velasquez vodi najtežu borbu u svom dosadašnjem životu. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije krajem ožujka 2022. godine priveden je zbog pokušaja ubojstva.

Velasquez je pokušao ustrijeliti Harryja Goulartea, muškarca kojem se pripisuju brojni slučajevi pedofilije, a među njegovim navodnim žrtvama našao se i Velasquezov sin. Goularte se ipak vješto branio na sudskim parnicama, izbjegavao je zatvorske kazne, a Velasquez nije bio zadovoljan takvim raspletom. Cain je uzeo pravdu u svoje ruke, a hicem iz pištolja pokušao je upucati Goulartea. Velasquez je jednim hicem ranio Goularteovog očuha, a Goulartea je promašio.

Vrlo brzo Cain se našao iza rešetaka i čekao je sudski proces. Veliku podršku javnost dobivao je Cain tijekom svog tog vremena, a u 11. mjesecu 2022. godine pušten je na kućni pritvor. Cain je morao platiti jedan milijun američkih dolara jamčevine, a pristao je i na GPS praćenje 24 sata dnevno. To su bili uvjeti za kućni pritvor, a s vremenom je taj kućni pritvor dobivao preinake i Velasquez je imao sve više slobode.

Gostovao je Velasquez u raznim podcastima, a pojavljivao se i na borilačkim priredbama. Prisutan na velikom borilačkom eventu bit će i ovaj vikend. Naime, Velasquez će na UFC Fight Night 234 eventu biti u kutu meksičkog borca Gabriela Beniteza. Benitez se još 2014. godine natjecao u ‘‘The Ultimate Fighteru‘‘, a bio je dio Velaquezovog tima. Dugi niz godina Cain i Gabriel su timski kolege i prijatelji, a Beniteza ovaj vikend čeka 14. UFC nastup.

Protivnik ovom meksičkom borcu bit će legendarni Jim Miller, UFC-ov rekord kad je u pitanju broj nastupa pod okriljem UFC-a (42). Pobjeda nad Millerom bila bi najznačajnija pobjeda u Benitezovoj dosadašnjoj karijeri i Cainovi savjeti iz kuta sigurno će mu puno značiti.

No, nedugo nakon Benitezove borbe i uloge trenera u kutu, Velasqueza čeka nastavak njegove velike bitke. Iako već neko vrijeme uživa određenu slobodu, Velasquezu i dalje prijeti zatvorska kazna koja može potrajati dulje od 20 godina, a potencijalno Velasquez može dobiti i doživotnu kaznu zatvora.

14. veljače (2. mjesec), Cain Velasquez morat će se pojaviti na velikom sudskom saslušanju i sudski postupak protiv njega nastavit će se tog datuma. Ove godine očekuje se i presuda u ovom postupku, a 41-godišnjem Cainu sigurno nije lako.

Činjenica da je pušten na kućni pritvor i da su mu omogućena brojna prava, definitivno mu ide u korist, ali optimistično je očekivati da će Cain u potpunosti izbjeći zatvorsku kaznu. Ipak se radilo o pucnjavi iz vatrenog oružja, ranjavanju druge osobe i pokušaju ubojstva.

Linker
18. travanj 2024 19:10