Ostalo

Salahdine Parnasse vratio pojas u razočaravajućem meču, Patryk Lykus oduševio brutalnim nokautom

Salahdine Parnasse

 Ksw
Ponajbolji nokaut godine 19-godišnji Patryk Lykus priuštio je publici u Gliwicama

Jedan od najtalentiranijih europskih boraca, Salahdine Parnasse (16-1-1) osvetio je svoj jedini poraz u karijeri. Francuz je početkom godine nokautiran od strane Daniela Torresa (12-5-0) u meču za prvaka KSW-ove perolake kategorije. Odradio je Salahdine jedan meč nakon toga te je u šestom mjesecu savladao našeg Filipa Pejića submissionom u drugoj rundi.

Danas je Parnasse pobijedio i Torresa, no ne nokautom u prvoj rundi kao što je Torres savladao njega u siječnju. Parnasse je nakon pet rundi slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Inače, Torres je pojas izgubio prije samog meča jer je pao na vagi za jedan ''pound'' (0.435 kg). Ipak, Parnasse je morao pobijediti kako bi osvojio pojas, a to je i ostvario.

Nismo gledali naročito uzbudljivih i zanimljivih 25 minuta. Oba borca pokazala su veliki oprez u stojci, odnosno bili su poprilično pasivni. Ipak, Parnasse je dobro koristio prednji direkt s kojim je kontrolirao distancu, a kako su runde odmicale, Torresovo lice pretrpilo je i određene posjekotine koje su nastupile kao posljedaca brojnih direkata koje je primao. Daniel je svoje prilike tražio preko klinča i partera, no teško je odvodio borbu u parter i niti u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozio Parnassea. Nije niti Torres bio u većim nevoljama tokom borbe, no Parnasse je bio aktivniji i nešto konkretniji te zasluženo kući odlazi kao prvak.

Unatoč slabijem meču za prvaka perolake kategorije, sjajnu priredbu složili su čelni ljudi KSW-a za kraj godine. Event naziva KSW 65 izuzev dvije borbe za pojas, ponudio nam je još pregršt uzbuđenja. Ukupno deset mečeva našlo se na današnjem programu u Gliwicama, a iako treba čestitati svim pobjednicima, 19-godišnji Patryk Lykus ime je koje vrijedi izdvojiti.

Mladi Poljak u svom trećem profesionalnom nastupu došao je do trećeg slavlja. Njegov protivnik Piotr Olszynka (6-8-1) nokautiran je potezom večeri, a radi se o jednom od spektakularnijih nokauta koje smo vidjeli ove godine. Borac rođen 2002. godine nokautirao je svog protivnika udarcem laktom iz okreta (spinning back elbow). Samo sekunda ostala je do kraja runde, no meč je opravdano završen u tom trenutku.

Michal Kita, teškaš kojeg se sjećamo iz mečeva s Pokrajcem i Stošićem, upisao je još jedan nokaut. Marek Samociuk izdržao je nešto manje od tri i pol minute, prije nego li je Kita upisao 21. pobjedu u karijeri i 13. nokautom.

Bivši UFC-ov borac Damian Stasiak također je poznat hrvatskim navijačima. Poljak je 2016. godine savladao Filipa Pejića pod okriljem UFC-a, no 2019. godine izgubio je od našeg Antuna Račića unutar KSW-a. Stasiak ni danas nije imao dobru večer. Iskusni njemački borac, rodom iz Rusije, Lom-Ali Eskijew (19-5-0) dobrano je uzdrmao Stasiaka već u prvoj rundi i bio je blizu prekida. Ipak, Poljak je izdržao do kraja runde i na koncu smo gledali svih 15 minuta. Pravi rat na trenutke su pružali Eskijew i Stasiak, a naročito vatreno bilo je posljednjih nekoliko sekundi. Ipak, Eskijew je na kraju slavio jednoglasnom odlukom te je zatražio priliku za napasti pojas koji od danas ponovno drži Salahdine Parnasse.

Kompletne rezultate ove priredbe pročitajte pri dnu teksta, a izvještaj Soldićeva meča možete pročitati OVDJE.

KSW 65 - rezultati:

Roberto Soldić def. Mamed Khalidov via KO - R2, 03:40

Salahdine Parnasse def. Daniel Torres via jednoglasnom sudačkom odlukom

Lom-Ali Eskijew def. Damian Stasiak via jednoglasnom sudačkom odlukom

Roman Szymański def. Mateusz Legierski TKO - R2, 04:47

Michał Kita def. Marek Samociuk via TKO - R1, 03:22

Adam Niedźwiedź vs. Miroslav Brož - neriješeno

Damian Piwowarczyk def. Marc Doussis via submission (triangle armbar) - R2, 02:22

Anita Bekus def. Magdaléna Šormová via jednoglasnom sudačkom odlukom

Patryk Likus def. Piotr Olszynka via KO - R2, 04:59

Shamad Erzanukaev def. Bartosz Rewera via jednoglasnom sudačkom odlukom

Linker
08. svibanj 2024 04:22