Ostalo

Ruski borac Vladimir Mineev otišao u rat u Ukrajinu: ‘Imam misiju koju moram ispuniti‘

Vladimir Mineev

 Instagram (vladimir Mineev)
Mineev je na samom početku rata izgubio mlađeg brata u Ukrajini, a sada je dobrovoljno otišao na ratište

Uskoro će godinu dana od početka rata u Ukrajini, a sukobi ne prestaju donositi nove ljudske žrtve. Još od samog početka rata ruskim sportašima su zabranjeni svi nastupi na većini natjecanja, ali MMA je jedan od rijetkih sportova gdje uglavnom nastupaju bez problema.

Mnogi su se žalili kako sportaši nemaju veze s ratom i da im zbog istog ne bi smjeli biti zabranjeni nastupi, što je u velikom broju slučajeva vjerojatno i točno. No, neki sportaši su se rijekom mobilizacije ipak našli na ratištu, a najnoviji slučaj je borac Vladimir Mineev.

Nedavno je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao Erku Juna u kickboksu, a inače i drži titulu u srednjoj kategoriji AMC Fight Nights organizacije. Upravo je čelnik te organizacije objavio kako je Mineev sada na ‘‘humanitarnoj misiji na kojoj će postati vojnik u ovom ratu‘‘.

Krajem prošle godine su se pojavile glasine kako je Mineev mobiliziran još prilikom prve mobilizacije u Rusiji, a poznato je i kako je još godinama prije služio vojsku gdje je bio pripadnik zračnih snaga. No, tom prilikom je u javnost pustio informacije kako to nije točno, a rekao je i da tada nije zadovoljio kriterije za mobilizaciju.

Bez obzira što je u prvim danima rata u Ukrajini izgubio mlađeg brata Pyotra, Mineev se dobrovoljno pridružio ruskim snagama u ratu u Ukrajini, a nalazi se u Donjecku. U jedanaestom mjesecu je odradio posljednju borbu, a za nju je trenirao u Mariupolju.

‘‘Bila je ovo teška godina za mene, svi znate o čemu govorim. Ovo je tek početak za mene. Uzet ću pauzu od sporta. Donio sam odluku i sada moram ispuniti svoju misiju‘‘, rekao je nakon posljednje borbe Mineev.

Linker
25. travanj 2024 18:40