Ostalo

Rory MacDonald osvrnuo se na kultni meč protiv Lawlera: ‘Kao da sam bio u prometnoj nesreći‘

Robbie Lawler vs. Rory MacDonald

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kanađanina večeras čeka nova sezone PFL-ova turnira u velter kategoriji

32-godišnji Rory MacDonald nekoć je bio jedan od najvećih MMA talenata na svijetu. Kanađanin je glasio za svojevrsnog nasljednika Georgesa St-Pierrea, a još kao 21-godišnjak debitirao je pod okriljem UFC-a.

Već u trećem UFC nastupu, dominantno je pobijedio Natea Diaza, a upisivao je i pobjede protiv Tyrona Woodleyja, B.J. Penna, Jakea Ellenbergera, Demiana Maie itd.

Ukupno četiri poraza kroz 13 UFC nastupa, upisao je Rory MacDonald, a gubio je od vrhunskih boraca kao što su Carlos Condit, Stephen Thompson i Robbie Lawler. Ovaj potonji dvaput ga je pobijedio, a njihova druga borba ušla je u anale kao jedna od najboljih borbi u povijesti MMA-a.

Sredinom 2015. godine, MacDonald je pokušao osvojiti UFC-ovu titulu u velter kategoriji, a upravo Lawler bio je prvak. Nešto više od pune četiri runde apsolutnog rata gledali smo tada, a lica obojice boraca bila su apsolutno uništena. Lawler je na koncu pobijedio tehničkim nokautom, a MacDonald jednostavno nije mogao izdržati do kraja pete runde, prvenstveno jer mu je nos pretrpio ogromnu štetu.

Nedugo poslije, MacDonald je završio u Bellatoru gdje je osvojio titulu u velter kategoriji, ali tri pobjede, dva poraza i remi protiv Jona Fitcha, nisu rezultati kakvi su se očekivali od Kanađanina. Prošle godine prešao je u PFL i bio je po mnogima najveći favorit za osvojiti turnir u velter kategoriji.

Sezonu je otvorio pobjedom protiv Curtisa Millendera, ali uslijedili su porazi od Gleisona Tibaua i Rayja Coopera III. Moglo bi se reći kako MacDonald ima uspješnu karijeru, ali ipak nije opravdao očekivanja koja su postavljena pred njega još u ranoj fazi karijere.

Brojni fanovi i kritičari smatraju kako je meč s Lawlerom znatno utjecao na karijeru Roryja MacDonalda. Šteta koju je pretrpio vjerojatno je ostavila traga na razne načine i MacDonaldova karijera nije nastavila u pravcu koji su svi očekivali. Rory uoči nove sezone PFL-a i svog prvog ovosezonskog nastupa, smatra kako njegova karijera nije u silaznoj putanji, a ne slaže se niti da je meč protiv Lawlera ostavio traga na njemu.

''Razumijem da netko to misli. To je bila luda borba. Poslije meča, osjećao sam se kao da sam bio u prometnoj nesreći. Zahvalan sam Bogu jer sam izuzetno zdrav, mentalno i fizički. Osjećam se puno zdravije u usporedbi s nekim drugim borcima koji su ovoliko dugo u ovome sportu. Ne mogu biti zadovoljniji svojim fizičkim stanjem.'', objasnio je MacDonald predstavnicima medija uoči večerašnje PFL 3 priredbe.

MacDonalda večeras čeka borba protiv Bretta Coopera, a Rory se nada dobrom otvaranju sezone. Prošle godine ispao je u polufinalu, ali smatra da je puno naučio iz prošlosezonskih pogrešaka.

''Moram se vratiti na pravi put. Nije ovo prvi puta da sam u silaznoj putanji. Nije dobro tako gubiti, ali može biti jako motivirajuće. Puno je raznih mišljenja sa strane, ali morate ostati snažni i nastaviti loviti vaše snove. Napravio sam sve što je u mojoj moći da ispravim neke pogreške te da pružim svoje najbolje izdanje ove godine. Radujem se što ću nešto od toga prezentirati u ovom meču.'', dodao je MacDonald.

PFL-ov event započinje večeras u ponoć, a MacDonaldov meč prvi je na programu ''main carda'' koji starta u tri sata ujutro. Najboljih trenutaka kultnog meča između Lawlera i MacDonalda, prisjetite se gledajući video koji se nalazi ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 05:12