Ostalo

Romero bi pristao na borbu protiv Mousasija ali pod jednim uvjetom

Yoel Romero, Gegard Mousasi

 Screenshot(youtube, Ufc, Bellatormma)
Unatoč porazima ostavio je dojam najopasnijeg borca na svijetu

Yoel Romero svoju iduću borbu odradit će protiv Alexa Polizzia (10-1-0), ali trenutno gleda ciljeve i nakon te borbe. Kubanskom borcu trenutno je 45 godina i nema još puno borbi ispred sebe, a želi se okušati i protiv prvaka u srednjoj kategoriji Gegarda Mousasija.

Romero se od dolaska u Bellator bori u poluteškoj kategoriji, a za borbu protiv Mousassija voljan se spustiti natrag u srednju. Jedini uvjet za tu borbu mu je da ona bude za pojas.

"Mousasi je dobra borba za mene, svaki MMA fan bi želio vidjeti da se naši karijerni putevi presjeku. Borba u poluteškoj kategoriji s njim me ne zanima, obavit ćemo to u srednjoj kategoriji."

Romero je u dva navrata imao priliku za napad na UFC titulu u srednjoj kategoriji, a u tome su ga zaustavili Robert Whittaker i Israel Adesanya. U svakoj od tih borbi izgubio je za dlaku, a slično mu se dogodilo i u prvoj borbi za Bellator. Tamo ga je prošle godine dočekao Phil Davis koji ga je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Trenutno je u nizu od četiri poraza, a borba protiv Alexa Polizzia neće biti nimalo jednostavna jer Amerikanac je trenutno u nizu od tri pobjede, a i mladost je na njegovoj strani.

Gegard Mousasi s druge strane djeluje nezaustavljivo i vjerojatno je trenutno najpodcjenjeniji borac srednje kategorije na svijetu. Titulu je unutar Bellatorove organizacije osvajao dva puta; prvi puta protiv Rafaela Carvalha, a drugi puta protiv Douglasa Lime. Iz UFC-a je otišao dok je bio u nizu od pet pobjeda, a od prelaska u Bellator skupio je sedam pobjeda i jedan poraz. Poraz mu je priuštio Rafael Lovato Jr. većinskom odlukom sudaca, a trenutno je novu titulu obranio dva puta.

Bilo bi sigurno zanimljivo gledati Romera i Mousasija u zajedničkoj borbi, ali zbog viđenog u prijašnjim nastupima i samim godinama boraca prednost bi u startu pripala Mousasiju.

Linker
23. travanj 2024 10:23