Ostalo

Pravni stručnjaci tvrde: ‘Velasquez je odbacio svoj život onog trenutka kad je uzeo pravdu u svoje ruke‘

Cain Velasquez

 Retna/Avalon.red/Avalon/Profimedia
Čini se kako Cain Velasquez neće izbjeći teške posljedice za zločin koji je počinio

Slučaj Caina Velasqueza i njegova pravna bitka, proteklih mjeseci jedna su od glavnih tema u MMA svijetu. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, suočen je s optužnicama za pokušaj ubojstva uporabom vatrenog oružja, a potencijalno mu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 20 godina.

Velasquez je krajem drugog mjeseca pokušao upucati Harrjya Goularte, osobu optuženu za brojne slučajeve seksualnog zlostavljanja. Prilikom ispaljivanja hica, Velasquez je pogodio Goularteova očuha, nanijevši mu ozljede koje nisu bile opasne po život.

Prema određenim navodima, Velasquez je Goulartea htio upucati jer je seksualno zlostavljao i njegovog sina. Legendarni MMA borac nije uspio u svome naumu, ali bi mogao snositi teške posljedice.

Portal MMA Fighting prikupio je mišljenja brojnih iskusnih pravnih stručnjaka koji su se osvrnuli na Velasquezov slučaj te su rekli što potencijalno čeka bivšeg UFC-ova prvaka.

''Ovo nije kompliciran slučaj. Činjenica je da njegov motiv da se osveti zlostavljaču ne opravdava njegovo djelo. Ne postoji obrana za 'Naljutio sam se jer je ta osoba naudila nekome koga volim'. Ne postoji opravdanje za to.'', rekao je pravnik Steve Cooley, a dodao je što bi trebalo učiniti prije svega.

''Netko treba provjeriti njegovo (Cainovo) mentalno stanje, jer nešto je pošlo po zlu s njime.''

Kad je u pitanju ishod ovog slučaja, pravnici koji su slučaj komentirali za MMA Fighting, nisu naročito optimistični te smatraju kako će Velasquez svakako snositi ozbiljne posljedice.

''Jako je teško složiti obranu ovdje, osim ako žrtva nije bila naoružana te je prvotno napala ili prijetila Velasquezu. Koliko mi je poznato, to se nije dogodilo, a slučaj sve više djeluje kao nešto gdje se pokušava izvući što blaža kazna i što bolja nagodba.'', rekao je Javier Rios, a Cooley tvrdi:

''Tužno je. On je odbacio svoj život. Ali znate što, takve stvari se događaju svakodnevno. On je odbacio svoj život onog trenutka kad je u naletu ljutnje, bijesa i nekontroliranih emocija, odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.''

Sudeći po stručnim mišljenjima, čini se kako Cainu tek slijede najteži dani.

Linker
19. travanj 2024 14:39