Ostalo

Nastavlja se ‘Power Slap‘ liga: nokautiran natjecatelj pobijedio diskvalifikacijom

Power Slap League

 Screenshot (youtube, Ufc)
Druga runda također nije prošla bez kontroverzi

Predsjednik UFC-a nedavno je pokrenuo Power Slap ligu u kojoj se sudionici međusobno šamaraju na putu do pobjede. Iako je zamisao naišla na negodovanja kod jednog dijela publike, gledanost ipak na to ne ukazuje. U ‘Power Slap‘ ligi natjecatelji imaju 30 sekundi vremena da isporuče šamar svom protivniku, a onda se role mijenjaju te im protivnik vraća istom mjerom.

Pobjednik se određuje prema efektivnosti udarca i protivnikovom vremenu koje si je uzeo za oporavak. Neki dan je emitirana i druga epizoda Power Slap lige u kojoj je došlo do jedne nesvakidašnje situacije, čovjek koji je završio na podu nokautiran je na kraju proglašen pobjednikom.

Alex Asbury se vratio u drugu epizodu unatoč ozlijedi na licu koju je pretrpio prošlog tjedna. Njegov protivnik bio je Waylon Frost, kojemu Asbury nakon prve runde šamaranja nije uspio zadati nekakvu veću štetu, nakon čega ga je u drugoj rundi Frost poslao na pod.

Asbury nije bio teško nokautiran i uspio se pridići na noge, no dvoboj je ubrzo zaustavljen nakon što su nadležni doktori utvrdili kako nije sposoban nastaviti. Na proglašenju pobjednika došlo je do velikog iznenađenja i negodovanja publike nakon što je Asbury, sudionik koji nije mogao nastaviti borbu na kraju proglašen pobjednikom. Amerikanac je također dobio medicinsku suspenziju nakon pobjede, a samo šamaranje prokomentirao je i Dana White:

"Asbury je srušen i uspio se oporaviti na vrijeme. Ošamaren je no bio je to prijestup s obzirom na to da je tijekom šamara jedna noga bila podignuta s poda."

Podsjetimo se, u prvoj epizodi ‘Power Slap‘ lige koja je bila praćena pod budnim okom neurokirurga mogli smo svjedočiti kako je jedan od natjecatelja bio brutalno nokautiran te izgubio pamćenje.

Linker
18. travanj 2024 21:01