Ostalo

Michael Page nakon poraza od Storleyja: ‘Popravit ću hrvanje i postat ću najopasniji tip u MMA-u‘

Michael Page vs. Logan Storley

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od najpoznatijih Bellatorovih boraca ima velikih problema s grapplingom

Nakon šest pobjeda u nizu, pobjednički niz Michaela ''Venoma'' Pagea (20-2-0) prekinut je proteklog vikenda u Londonu. Ponajveća Bellatorova zvijezda podijeljenom sudačkom odlukom izgubila je od Logana Storleyja, u meču za privremenog prvaka Bellatorove velter kategorije.

Ponovno se hrvanje pokazalo velikim nedostatkom Michaela Pagea. Logan Storley lakoćom je rušio i kontrolirao britanskog borca, a iako mu nije nanosio previše štete u parteru, napravio je dovoljno da odnese pobjedu. 35-godišnji Britanac ne bježi od činjenice da je zasluženo izgubio te razumije u kojim segmentima se mora popraviti.

''Uvijek volim svaliti što više krivice na sebe. Moram biti bolji u tome da me ne zadržavaju dolje tako lako. Postoji nekoliko stvari koje sam mogao bolje odraditi i koje bi me dovele do pobjede. Ali jako je uzbudljiva stvar to što moram popraviti samo jednu stvari, kako bih postao najopasnijim tipom u MMA-u. Tako gledam na to. Spreman sam baciti se na posao.'', rekao je Page za MMA Junkie.

Logan Storley rušio je Pagea čak osam puta tijekom meča, ali Page je pogodio više udaraca (104-72). Bellatorov predsjednik Scott Coker izjavio je kako Pagea smatra pobjednikom. Coker je istaknuo kako se ne radi o hrvanju, nego o MMA-u i da Storleyjeva rušenja i kontrola u parteru nisu dovoljni. Page je odlučio biti ipak nešto blaži prema Storleyju.

''Razumijem Cokerovo viđenje stvari, ali ovo je sport gdje grappling igra veliku ulogu, hrvanje je velika stvar. Međutim, smatram da bi hrvanje trebalo biti oružje kojim se dolazi u situaciju iz koje radimo više štete i pokušavamo pobijediti, a ne nešto čime se preživljava do kraja meča. Smatram da se tako ne može pobijediti, ali istovremeno, to je dio igre. Smatram da je puno 'sivih zona' u ovom sportu, a to nas dovodi do situacija gdje jedan sudac vidi meč posve drukčije od drugog suca, iako gledaju istu borbu. Radi se o stvarima koje treba promijeniti u ovom sportu. Ja sam definitivno došao pobijediti, a on (Storley) je došao preživjeti.'', objasnio je Page.

Koliko 35-godišnjak može napredovati u hrvanju ili barem u obranama od rušenja, pokazat će nam njegovi sljedeći nastupi. Činjenica je kako Page nije postao ono čemu se promocija nadala, a vrijeme mu otkucava.

Linker
20. travanj 2024 12:50