Ostalo

Loše vijesti za Caina Velasqueza: Odbijen mu je zahtjev za puštanjem na slobodu uz jamčevinu

Cain Velasquez

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije nadao se izlasku iz pritvora, ali to se nije dogodilo

Prvom polovicom ovog mjeseca, potencijalno dobre vijesti za Caina Velasqueza isplivale su u javnost. Bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije zakazano je novo saslušanje oko puštanja iz pritvora uz plaćanje jamčevine.

Datum novog saslušanja jeste upravo danas, 16. svibnja (peti mjesec). Međutim, potencijalno dobre vijesti ostale su samo na potencijalu, jer Velasquezu je po drugi put odbijen zahtjev za puštanjem iz pritvora, čime bi se mogao braniti sa slobode.

Sutkinja Shelyna Brown odlučila je kako Velasquez koji je optužen za pokušaj ubojstva, ipak mora ostati iza rešetaka. Cain se na sudu pojavio uz svog odvjetnika Marka Geragosa, koji je tvrdio kako je njegov klijent bio spreman pristati na jamčevinu od milijun američkih dolara, a pritom bi pristao nositi elektronsku narukvicu te bi konstantno bio unutar svoje rezidencije. Geragos je tvrdio kako bi pristali čak i da osoba nadzire Velasquezovo ponašanje u svakom trenutku nakon puštanja na slobodu.

Podsjećamo, Velasquez je krajem drugog mjeseca pokušao ustrijeliti Harryja Goulartea, seksualnog zlostavljača. Cain je pucao iz vatrenog oružja u smjeru Goulartea, ali pogodio je njegovog očuha koji je zadobio ozljede koje nisu bile opasne po život. Paul Bender ime je čovjeka kojeg je Velasquez ranio, a on je zatražio da Velasquezu ne bude odobreno puštanje na slobodu.

''Cain Velasquez ne poštuje ljudski život. Njega ne zanimaju zakoni. Ukoliko mu se pruži prilika, mislim da će pokušati završiti ono što je započeo'', rekao je Bender, a sutkinja Brown na koncu je odbila Velasquezov zahtjev za puštanjem iz pritvora.

''Ovo je bilo tako bezobzirno zanemarivanje ljudskog života.'', objasnila je Brown, a Velasquez se vraća u pritvor i čeka nastavak suđenja.

Potencijalno mu prijeti i do 20 godina zatvorske kazne, a preostaje nam vidjeti kako će se cijeli slučaj rasplesti.

Linker
15. travanj 2024 15:14