Ostalo

KSW uveo rang ljestvice svih kategorija, pogledajte gdje se nalaze borci iz naše regije

Ivan Erslan

 KSW
Od sada ćemo lakše moći zaključiti kakav je put do borbe za KSW-ovu titulu

Poput svih renominiranih svjetskih borilačkih organizacija, prije svega UFC-a, Bellatora i ONE Championshipa, KSW je odlučio kvalitativno posložiti svoje kategorije, tako da su uveli službene rang ljestvice izazivača u svih svojih osam kategorija.

Potez je to za pohvaliti, budući da je sad lakše zaključiti koga je potrebno savladati za dolazak do vrha. Ipak, ono po čemu se KSW razlikuje od ostalih je broj boraca, odnosno borkinja na ljestvicama. Naime, kako ipak nemaju toliko široki roster kao neke druge promocije, njihove ljestvice sadrže ukupno šest boraca po kategoriji, prvaka i pet potencijalnih izazivača.

Pogledom na iste možemo vidjeti kako je Darko Stošić trenutno prvi izazivač u teškoj kategoriji, a i za očekivati je njegovo skorašnje ugovaranje borbe protiv Phila De Friesa. Uostalom, Stošić je savladao drugog i četvrtog borca iste ljestvice. Zanimljivo, na trećem mjestu nalazi se Mariusz Pudzianowski.

Na poluteškaškoj ljestvici možemo vidjeti Ivana Erslana na drugom mjestu, dok se između njega i prvaka Narkuna nalazi idući izazivač, Ibragim Chuzhigaev, koji će titulu napasti već idućeg vikenda.

Roberto Soldić ima zanimljiv pogled na kategorije u kojima drži pojaseve. U srednjoj mu se kao prvi izazivač i dalje ističe Mamed Khalidov, no realno je očekivati njegovu borbu protiv bivšeg prvaka i drugog izazivača, Scotta Askhama. Tu su još bivši UFC-ovac Pawlak te Materla i Cezary Kesik. U velteru se kao prvi izazivač ističe njegov timski kolega Shamil Musaev, protiv kojeg se Roberto vjerojatno neće boriti. Čak se spominje da bi tu titulu mogao napustiti i prepustiti svom prijatelju napad na vrh.

Ljestvica lake kategorije jedina je na kojoj se nalaze sve Poljaci, dok na šarolikoj ljestvici perolake nema Filipa Pejića niti Francisca Barria. No, vjerujemo kako bi već jedna pobjeda za obojicu bila dovoljno da se njihovo ime tamo ukaže.

Antun Račić na drugom je mjestu bantam ljestvice, preskočen od Jakuba Wiklacza koji ga je iznenađujuće savladao, dok se Sara Luzar Smajić nalazi na petom mjestu ljestvice ženske muha kategorije. Ta kategorija ujedno nema prvakinju pa je za očekivati sudar prve dvije borkinje.

Sve rang ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 01:08