Ostalo

John Lineker ostao bez ONE-ove titule prvaka: Dogodila mu se ista stvar kao i Charlesu Oliveiri

John Lineker

 Screenshot (youtube, One Championship)
Iskusni američki borac prekoračio je gornju granicu svoje kategorije uoči obrane titule

U noći s petka na subotu čeka nas jako dobar ONE on Prime Video 3 event koji će mnogima poslužiti kao zagrijavanje za UFC 280 event koji slijedi sutra od 16:00h.

John Lineker i Fabricio Andrade predvodit će ONE-ov event koji započinje u subotu od 2:00h ujutro, a trebala je to biti borba za titulu u ONE-ovoj bantam kategoriji. Naglasak na ‘‘trebala‘‘, jer John Lineker nije uspio proći na vaganju i bio je pola ‘‘pounda‘‘ (0,226 kg) pretežak te je ostao bez titule prvaka koju je osvojio ranije ove godine. Nakon prvog pada na vagi, prema ONE-ovim pravilima borac mora ponovno proći i svojevrsni hidratacijski test, odnosno borci u ONE-u ne smiju biti previše dehidrirani da bi skinuli kilažu za svoju kategoriju, jer inače ne bi prošli obvezni test koji se radi na uzorku urina.

Nakon što je Lineker prvotno pao vagu, dobio je još jedan pokušaj, ali tada se pojavio sa 145,75 ‘‘pounda‘‘, odnosno još teži nego prvi put.

‘‘Kad borac ne prođe vagu u ONE-u iz prvog pokušaja, vraćaju ga na nulu jer mora skinuti kilažu i ponovno proći hidratacijski test. Pogreška se dogodila jer nam je vaga u sobi bila pogrešno kalibrirana, pokazivala je manju kilažu od službene. Kad se takve stvari dogode, dobijete još jedan pokušaj, ali morate i test ponovno proći. John to nije mogao učiniti. Takva su pravila i poštujemo ih. Fabricio je prihvatio meč, a vidjet ćemo Johnovu situaciju nakon borbe.‘‘, rekao je Alex Davis, Linekerov menadžer.

Lineker će ostati i bez 20 posto svog honorara i nema mogućnost osvojiti pojas u meču protiv Andradea, dok će Andrade postati prvakom u slučaju pobjede.

Radi s o jakoj sličnoj situaciji kao što je bila ona iz petog mjeseca kad je Charles Oliveira pao vagu uoči meča protiv Justina Gaethjea. ‘‘Do Bronx‘‘ je tada ostao bez titule prvaka, a Gaethje bi u slučaju pobjede postao prvakom. Oliveira je pobijedio, a UFC-ova laka kategorija ostala je bez prvaka, no dobit će ga sutra u kasnim satima.

Kad su ONE-ovi ovotjedni eventi u pitanju, ONE on Prime Video održava se u subotu od 2:00h ujutro kao što smo već napisali, ali danas od 13:00h možete pogledati i ONE 162 event. Prijenos te priredbe možete pogledati OVDJE.

Linker
09. lipanj 2024 03:29