Ostalo

GSP prozvan od strane bivšeg UFC-ovog prvaka: ‘Vjerojatno će odbiti meč jer sam prevelik i predobar za njega‘

GSP

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Sve je dulja lista zainteresiranih za grappling meč s jednim od najvećih MMA boraca u povijesti

Zanimljivu informaciju saznali smo prvom polovicom prošlog mjeseca, uoči UFC 290 eventa. Tada je potvrđen povratak Georgesa St-Pierrea, ali jedan od najvećih MMA boraca sportu se vraća ipak na nešto drukčiji način od onog koji ste možda očekivali.

GSP će nastupiti krajem godine, točnije 14. prosinca (12. mjesec) na UFC Fight Pass Invitational eventu, a radi se o eventu na kojem će St-Pierre odraditi grappling meč. Iako je prije desetak dana kružila informacija da će Demian Maia biti njegov protivnik na tom eventu, zasad ništa nije službeno potvrđen i GSP još uvijek čeka na ime svog protivnika.

Ne sumnjamo da je zainteresiranih mnogo, a toj listi priključio se i bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Luke Rockhold. 38-godišnji Rockhold poznat je po odličnim grappling vještinama i rado bi ih testirao protiv GSP-ja. Međutim, Rockhold ipak sumnja da bi GSP pristao na takav obračun.

‘‘Pristao bi na taj meč protiv Georgesa (St-Pierrea) istog trenutka. Ali on ako je pametan, vjerojatno neće pristati. Ja sam prevelik, ali i predobar za njega. Ja bih odmah napao njegov vrat, direktno bih krenuo na njega. Ja ne oklijevam i odmah krećem po vas.‘‘, rekao je Rockhold za MMA Junkie.

Lako je zaključiti da se radi o Rockholdovom pokušaju kojim želim isprovocirati GSP-ja i navesti ga da prihvati meč. Možda Luke zaboravlja da je 2019. godine odradio grappling meč na Polarisovom eventu, a protivnik mu je bio elitni grappler Nicky Rodriguez. Luke zaslužuje poštovanje jer je izdržao do samog kraja, a izgubio je tek na bodove. Ali ono što želimo istaknuti jest način na koji se borio u tom grappling meču. Bio je to jedan vrlo pasivan meč od strane obojice, s jako malo akcije, a takav stil borbe definitivno mu neće ići u prilog kada organizatori budu birali GSP-jevog protivnika.

Kad je u pitanju fizička veličina, istina da bi Rockhold bio veći i krupniji od GSP-a, ali Luke je ipak predložio kilažu na kojoj bi se našli.

‘‘Ne bih išao ispod 185 ‘pounda‘. Za grappling možda ne bih išao niti ispod 190 ‘lbs‘. Ako Georges želi, naći ćemo se na 190 ‘pounda‘, jako bih volio odraditi taj meč.‘‘ zaključio je Rockhold.

Linker
27. travanj 2024 03:34