Ostalo

Floyd Mayweather podiže svoj ‘cirkus‘ na novu razinu: Sprema se ‘tag team‘ meč, a nastupit će i Pacquiao

Floyd Mayweather Jr (lijevo) i Manny Pacquiao

 Masatoshi Okauchi/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Celebrity boks‘‘ iz dana u dan doseže nove razine, a Mayweather uživa surađujući s Youtuberima

Kad pomislite da Floyd Mayweather ne može napraviti veći ‘‘cirkus‘‘ od onog koji radi proteklih par godina svojim egzibicijskim mečevima, Floyd kao da odluči dokazati da ima još puno aduta u rukavu.

Nakon što je boksao s raznoraznim YouTuberima, celebrityjima, japanskim MMA borcima i kickboksačima, Floyd će se navodno okušati u ‘‘tag team‘‘ boksačkom meču. Radi se o borbi po uzoru na profesionalno hrvanje. Dvojica boksača obračunavat će se u ringu, a druga dvojica čekat će priliku za uskočiti onda kad im član njihovog tima koji se nalazi unutar ringa signalizira da se zamijene.

Bit će to dakle svojevrsni sukob dvaju timova, a zajedno s Floydom u timu će biti KSI, jedan od najpoznatijih YouTubera na svijetu. Floyd i KSI boksali bi protiv Mannyja Pacquiaa i Salt Papi. Manny Pacquiao vjerojatno je poznato ime za svakog boksačkog fana, ali tko je Salt Papi.

Naravno da se radi o još jednom YouTubeu, a Salt Papi iza sebe ima tri boksačka meča. Prvi je odradio u trećem mjesecu prošle godine, a u egzibiciji protiv Halala Hama, Papi je došao do pobjede. Salt Papi odradio je dva profesionalna meča nakon toga i slavio je u oba. Posljednji put nastupio je u prvom mjesecu ove godine, a Josha Bruecknera porazio je nokautom u drugoj rundi.

KSI također posjeduje određeno boksačko iskustvo. Dvaput je boksao protiv Logana Paula, jednom je slavio, a jednom je borba završila remijem. Pobjeda nad Loganom Paulom piše mu se u profesionalni boksački omjer, a KSI je odradio i tri egzibicije. Sva tri puta slavio je nokautom, a posljendji nastup odradio je u prvom mjesecu ove godine. Nokautom u prvoj rundi porazio je FaZe Temperrra.

Misfits Boxing promotorska je kuća koja će pokušati ugovoriti ovaj meč, a zasad se radi na pregovorima s Mannyjem i Salt Papijem.

Podsjećamo, Floyd i Pacquiao boksali su u petom mjesecu 2015. godine. Bio je to jedan od najvećih boksačkih mečeva u 21. stoljeću, a Mayweather je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Meč je prodao 4,6 milijuna PPV-a, a tim brojkama približio se samo Floydov meč protiv Conora McGregora (4,3 milijuna).

44-godišnji Pacquiao karijeru je okončao u ljeto 2021. godine. Yordenis Ugas porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca i ‘‘Pacman‘‘ je zaključio karijeru. Čini se da je spreman krenuti stopama Floyda Mayweathera, a ‘‘tag team‘‘ boksački meč novi je stupanj ludila koje donosi ‘‘celebrity boks‘‘.

Linker
27. travanj 2024 23:19