Ostalo

Chatri o suradnji s drugim promocijama: ‘Samo UFC dolazi u obzir, ostali nisu dovoljno veliki‘

Chatri Sityodtong

 Screenshot (youtube, Scmp Martial Arts)
ONE-ov predsjednik je iznio i brojke koje smatra jedinim pokazateljem nečije popularnosti

ONE Championship ima ozbiljne planove za širenje na ostatak svijeta. Do ove godine su bili prvenstveno fokusirani na azijsko tržište, no ove godine idu dalje. Sljedećega vikenda se održava priredba na američkom tlu, a na njoj će nastupiti i hrvatski borac Roberto Soldić.

Osim Amerike, izgleda da namjeravaju širenje i na Europu. Potpisivanje Soldića je dokaz tome, a nedavno se ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong dotaknuo i potencijalnih suradnji s drugim MMA pomocijama:

‘‘Surađivali bi jedino s UFC-om. Vidite, ako pogledamo najveće igrače u borilačkom sportu, zanimaju nas samo činjenice. Zaboravite na marketing. Samo činjenice. Izvješće ‘The Nielsena‘ pokazuje koliko pratitelja ONE ima. Imamo preko 70 milijuna pratitelja diljem svijeta, uključujući i Kinu. UFC ima oko 100 milijuna. Jasno se vidi da smo mi dva giganta‘‘, rekao je Chatri u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ako pogledamo Nielsonovo izvješće, ONE je imao ukupan doseg pregleda od 409 milijuna. UFC je imao 259 milijuna, a Bellator tek 11 milijuna. Mi imamo 38 milijuna fanova na Facebooku, Bellator ima 2 milijuna. PFL ima tek milijun, tako da nisu dovoljno veliki. Tako možete biti sigurni da imate pravi talent. U ONE-u, svaki borac je u svojoj disciplini najbolji na svijetu‘‘, dodao je.

Zajednička promocija dvije organizacije je nešto što danas jako rijetko viđamo u ‘‘mainstreamu‘‘. Rizin i Bellator su ipak pokazali kako se iz takvih suradnji može izroditi jedan jako kvalitetan i dobar proizvod. No, veliko je pitanje želi li UFC svoju tržišnu dominaciju dijeliti s bilo kim drugim. Fanovi bi to sigurno željeli, no za sad se to još uvijek ne čini realnim.

Linker
03. lipanj 2024 00:06