K1 i Boks

Zhangov trener tvrdi da je poraz protiv Hrgovića bio politički: ‘Odluka je bila sr**e, ne vjerujemo politici‘

Hrgović vs. Zhang

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Smatra kako sutra moraju nokautirati Joycea ukoliko žele biti bliže napadu na prvaka, a dotaknuo se i borbe s Hrgovićem

Sutra navečer nas čeka prava poslastica u teškoj kategoriji. Zhilei Zhang i Joe Joyce će se konačno susresti u ringu, a ulog je dakako Joyceov privremeni WBO pojas. Zhang u meč ulazi iz poraza protiv Hrgovića, dok je Joyce u posljednjem nastupu nokautirao Josepha Parkera prošle godine.

Zhangov trener vjeruje da im protiv Joycea treba pobjeda nokautom jer ne vjeruju boksačkoj politici i interesima promotora. Shaun George se prvo dotaknuo borbe i odluke protiv Hrgovića, a vjeruje da je taj poraz bio čisto političke prirode:

‘‘Mislim da je odluka protiv Hrgovića bila sr**e. Pobijedili smo 7-5, a po meni je moglo biti i 8-4. Postoji narativ da je Zhilei predao posljednje runde. Nije se predao. Posljednje četiri runde su trebale biti jednako podijeljene. 9. i 11. za Zhileija, a 10. i 12. za Hrgovića‘‘, rekao je George za BoxingScene.

‘‘To je jednostavno bila dobra stara boksačka politika. Tako da će ovog puta Zhilei raditi ono što inače radi, a to je ići po nokaut. Moramo ga nokautirati jer ne vjerujemo politici. Joyce je dobar tip i ne želim iskazivati nepoštovanje. Ali ja razumijem kako pobijediti Joea Joycea. Zhilei također razumije. Svi smo ga vidjeli protiv Bryanta Jenningsa. Svi smo ga vidjeli nokautiranog protiv Sergeyja Kuzmina. Platit će za to‘‘, dodao je.

Što na kraju reći nego da jedva čekamo ovaj teškaški okršaj sutra navečer. Obojica boksača imaju veliki motiv pobijediti, i to po mogućnosti prekidom. George je na kraju još rekao kako je svjestan da idu na neprijateljski teritorij pred britanske fanove, ali je istaknuo kako se Zhang za to priprema kroz cijelu svoju karijeru.

Linker
18. lipanj 2024 20:05