K1 i Boks

Zhangov menadžer nakon pobjede nad Joyceom: ‘Nismo iznenađeni, zastupamo najboljeg teškaša na svijetu‘

Joe Joyce (lijevo) vs. Zhilei Zhang (desno)

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Terry Lane u hvalospjevima je pričao o Zhileiju Zhangu

Boksačka javnost još uvijek je pod dojmom onoga što je Zhilei Zhang napravio proteklog vikenda u Londonu. Kineski boksač došao je na gostujući teren kao ogroman autsajder, a Joe Joyce trebao je upisati još jednu pobjedu i obranu WBO-ove titule privremenog prvaka u teškoj kategoriji.

Nažalost po Joycea, ali i njegove promotore koje predvodi Frank Warren, Zhilei Zhang nije došao izgubiti. Kineski teškaš demolirao je Joea Joycea i došao je do pobjede prekidom u šestoj rundi.

Sada se nameće pitanje što je sljedeće za Zhanga. Unatoč statusu privremenog prvaka, napad na titulu daleko je od realnosti, jer prije njega su na redu WBA-ov izazivač (Daniel Dubois), kao i IBF-ov (Filip Hrgović). Uvijek se tu može ubaciti i Tyson Fury protiv kojeg bi se Usyk kao nositelj WBO pojasa ipak najradije borio.

Zhang će se morati okrenuti nekim drugim opcijama, a dva revanša dolaze u obzir. Jedan je onaj protiv Filipa Hrgovića koji ga je porazio u osmom mjesecu prošle godine, a drugi revanš je upravo protiv Joea Joycea. Sudeći po izjavama jednog od Zhangovih menadžera, izglednija je opcija novi meč protiv Joycea. Joe ima pravo na instatni revanš protiv Zhanga, ali nije sigurno hoće li se odlučiti za takvu opciju. Odlučio se ili ne, Terry Lane kao Zhangov menadžer ističe da su oni vrlo otvoreni suradnji s Quensberry Promotionsom i Frankom Warrenom, a radi se o promotorima Joea Joycea.

‘‘Definitivno ćemo opet raditi s njima. Jako dobro su se odnosili prema nama i vratit ćemo se (u London). Hvala Warrenima i njihovom cijelom timu. Vratit ćemo se. To stoji i u ugovoru. Možda to ne bude naš sljedeći meč, ali siguran sam da ćemo jako brzo pričati o tome s Frankom i Georgeom Warrenom.‘‘, rekao je Lane za IFL TV, a potom se osvrnuo na iznenađujuću pobjedu Zhanga.

‘‘Slušajte, trenutno razgovarate s najmanje iznenađenom osobom na svijetu. Zato smo i htjeli ovaj meč. Osjetili smo da će se ovo dogoditi. Smatram da predstavljamo najboljeg teškaša na svijetu (govori o Zhangu). Želimo velike mečeve, nadamo se Tysonu Furyju, želimo taj meč odraditi za fanove. Dajte nam Tysona na Wembleyju ili tako nešto.‘‘, poručio je Lane.

Frank Warren inače je jedan od kopromotora i Tysonu Furyju, a s obzirom na uspješnu suradnju sa Zhangovim timom, nije isključen da Kinez uspije ugovoriti i taj meč, posebice nakon što je Fury ostao bez meča protiv Oleksandra Usyka.

Unatoč porazu od Hrgovića, Zhang se brzo vratio u vrh i sada uživa čak i bolji status od Hrgovića. Nadamo se da će Filip brzo dobiti pažnju i status kakav zaslužuje.

Linker
19. svibanj 2024 15:49