K1 i Boks

Zhang ne planira odluku prepustiti sucima u ruke: ‘Nokaut je jedini izbor koji imamo, ne vjerujem boksačkoj politici‘

Zhilei Zhang (lijevo) i Joe Joyce (desno)

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Odlični kineski teškaš ne želi ponovno izgubiti tijesnom sudačkom odlukom

Veliko zanimanje boksačke javnosti privlači ovotjedni teškaški obračun između Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Dvojica ponajboljih teškaša na svijetu po drugi put u ovoj kalendarskoj godini odmjerit će snage unutar ringa, a u prvom meču uvjerljivo je slavio kineski teškaš.

Zhilei Zhang u četvrtom mjesecu je šokirao svijet deklasiravši Joycea i porazivši ga prekidom u šestoj rundi. Zhang je pobjedom nad Joyceom preuzeo status privremenog WBO-ovog prvaka u teškoj kategoriji, ali Joyce je po ugovoru imao mogućnost aktivirati instantni revanš. Unatoč teškom porazu, Joyce je zatražio revanš samo pet mjeseci kasnije i pokušat će dokazati da u prošlom meču jednostavno nije imao svoju večer.

Kinez s druge strane nerijetko najavljuje da će druga borba završiti još brže nego prva. Zhang ne planira prepustiti odluku u ruke sudaca, a njegov trener Shaun George pojasnio je zašto ciljaju isključivo na nokaut.

‘‘Moramo doći do nokauta, to je jedini izbor koji imamo. Ne vjerujemo u politiku ovog sporta, niti vjerujemo sucima. Samo jednu misiju imamo, a ova borba neće otići do sudačke odluke.‘‘, rekao je George na konferenciji za medije.

Jedan od razloga zbog kojeg Zhang i njegov tim ne vjeruju sucima jest borba koju je Zhang prošle godine odradio protiv Filipa Hrgovića. Hrvatski teškaš tada je tijesno slavio, a Zhang i njegov tim uvjereni su da su pokradeni u toj borbi. Sada ne žele da se nešto takvo ponovi i nokaut vide kao jedinu opciju.

Na konferenciji za medije održanoj danas u Londonu, Zhang i Joyce nisu se razbacivali ‘‘trash talkom‘‘, ali Zhilei Zhang imao je vrlo zastrašujuće upozorenje za Joycea.

‘‘Dao si mi priliku u prvom meču, ali tvoj tim je pogriješio birajući mene. Sada tvoj tim radi još veću pogrešku jer su inzistirali na revanšu. Ovdje sam da završim tvoju karijeru. Ako pogledate sudačke kartice, jedan sudac imao je Joycea kao vodećeg u trenutku prekida. Ne želim sucima dati nikakvu priliku. Došao sam do nokauta u prvom meču, to ću ponoviti i u drugom. Jednostavno je, njegova slabost je njegovo oko.‘‘, rekao je Zhang koji je u prvom meču zatvorio desno oko Joea Joycea.

Nekoliko dana dijeli nas od ovog spektakla, a jedva čekamo vidjeti rasplet ovog rivalstva. Obojici je pobjeda imperativ i ne sumnjamo da će dati apsolutni maksimum unutar tog ringa.

Linker
04. svibanj 2024 13:20