K1 i Boks

(VIDEO) Nekadašnji Milunov rival brutalnim nokautom nastavio graditi profesionalnu karijeru

Richard Torrez Jr. vs. Marco Antonio Canedo

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Richard Torrez Jr. upisao je treću pobjedu u svom trećem profesionalnom nastupu

Zanimljiv boksački event sinoć je održan u Oklahomi. Srpski teškaš Miljan Rovčanin nažalost nije uspio doći do iznenađenja i pobjede nad velikim američkim talentom, Jaredom Andersonom. Više o tom meču, kao i snimku nokauta možete pogledati OVDJE.

Jose Pedraza i Richard Commey predvodili su priredbu obračunom u super-lakoj kategoriji, a meč dvojice renomiranih boksača završio je remijem nakon 10 rundi zanimljive borbe.

Perspektivni Nigerijac Efe Ajagba (16-1-0, 13 KO) vratio se pobjedama nakon prošlogodišnjeg poraza od Franka Sancheza. Ajagba je nokautirao Jozsefa Darmosa u drugoj rundi borbe. No mi ćemo izvdojiti ime Richarda Torreza Jr.-a.

23-godišnji američki teškaš u trećem mjesecu ove godine započeo je svoju profesionalnu karijeru, a sinoć je upisao već treću pobjedu. Sve tri je upisao nokautom i radi se o jako dobrom početku profesionalne karijere.

Ime Richarda Torreza Jr.-a vjerojatno je dobro poznato svima koji pomnije prate amaterski boks. Ovaj američki boksač prošle godine osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Tokiju, a 2019. godine pobijedio je našeg Marka Miluna u osmini finala Svjetskog prvenstva. Bio je to onaj meč nakon kojeg Marko Milun nije mogao vjerovati da je sudac prekinuo borbu i žestoko je protestirao zbog sudačke odluke. Snimku te borbe možete pogledati ispod ovog odlomka.

Torrez je u sljedećoj rundi nokautiran od strane sjajnog Bakhodira Jalolova, a u finalu Olimpijskih igara, također je Jalolov bio taj koji je pobijedio Torreza. Uzbekistanac je poseban priča, no vratimo se Torrezu.

Ovaj vrlo talentirani američki teškaš sinoć je boksao protiv Marca Antonia Caneda (4-2-0) i nokautirao ga je već u prvoj rundi. Bio je to uistinu brutalan nokaut nakon kojeg je Canedo završio bez svijesti, licem prema dolje. Torrez je svojom ubojitom ljevicom radio velike probleme nedoraslom protivniku već od samog početka borbe, ali borbu je završio kombiniranjem lijevog i desnog krošea. Snimku nokauta pogledajte klikom na LINK.

Richard Torrez Jr. zasad obećava velike stvari, a može se reći kako i opravdava očekivanja unutar ringa. Naravno, tek je zaplivao profesionalnim vodama i pravi, ozbiljniji testovi tek slijede. Iako je sva tri dosadašnja meča završio ekspresno, Torrez je još uoči borbe protiv Caneda isticao kondiciju kao svoj glavni adut.

‘‘Ako ne završim meč u prvoj rundi, još ću jače gurati u drugoj, kao i u svakoj sljedećoj rundi. Svi misle da sam u prvoj rundi na vrhuncu, ali ja postajem jači kako runde odmiču. Sto posto sam uvjeren da sam kondicijski najpripremljeniji teškaš. Hranim se zdravo i zdrav sam. Moja kondicija je sto posto na razini. Želim svima pokazati da sam sila i nadam se još jednom meču ove godine.‘‘, najavljivao je Torrez svoj nastup protiv Caneda.

S obzirom kako je lako došao do pobjede, gotovo sigurno će se Torrez boriti barem još jednom ove godine, a bit će jako zanimljivo popratiti ovog teškaškog potencijala u godinama koje slijede.

Linker
20. travanj 2024 16:34