K1 i Boks

(VIDEO) Jesse Rodriguez ušao u meč kao zamjena i postao najmlađi svjetski boksački prvak

Rodriguez vs. Cuadras

 screenshot (YouTube, DAZN)
Novi svjetski prvak super muha kategorije prema WBC-u je 22-godišnji Jesse Rodriguez

Matchroom Boxing održao je svoju drugu ovogodišnju boksačku priredbu. U većinom vrućem američkom Phoenixu, za svjetsku titulu super muha kategorije borili su se iskusni 33-godišnji Meksikanac Carlos Cuadraas i 11 godina mlađi američki boksač Jesse Rodriguez.

Rodriguez je inače uskočio u ovu borbu umjesto prave legende i jednog od najboljih boksača nižih kategorija u ovom stoljeću, Srisakata Sor Rungvisaija, kojeg je prije tjedan dana za nastup onemogućio pozitivan COVID-19 test. Kao boksač bez nekih jačih mečeva do sada, Rodriguez je bio autsajder protiv bivšeg WBC prvaka, koji je 2016. godine titulu izgubio upravo protiv Chocolatita, nakon šest uspješnih obrana. Trebao je to biti veliki revanš.

Cuadras je vjerovao kako će on samo biti odgođen te da će se protiv boksača iz Nikaragve susresti kasnije ove godine, ponovno s pojasom u svom vlasništvu. No, nešto se pitalo i mladog te očito vrlo talentiranog Rodrigueza. On je od prve sekunde meča krenuo na sve ili ništa, s povjerenjem u svoju kondiciju postavio je vrlo visoki ritam, a ona ga do kraja meča nije napustila. Cuadras je kvalitetan boksač koji je više puta kroz meč pokazao što zna i može, pogodio je i on svojih udaraca, ali kvantiteta je bila na strani mladog boksača koji je kontrolirao tempo.

Najzanimljivija runda bila je treća, u kojoj je Rodriguez poslao Cuadrasa na pod, da bi se ovaj vratio i istu do kraja kontrolirao. Kasnije je ipak on bio onaj koji je, vjerojatno i na račun godina te "prijeđenih kilometara" usporio.

Svaka runda bila je napeta i zanimljiva te su neke odlučile uistinu nijanse, no dojam je bio kako je Rodriguez napravio dovoljno i to su potvrdile sudačke kartice. Čak i uvjerljivije nego što smo mislili da će to biti, "Bam" je slavio dva puta po 117-110 i jednom 115-112, što je svakako bodovanje bliže onome realno viđenom.

Rodrigueza bi sad mogao čekati meč protiv najvećeg borca svoje kategorije i svojevremeno jednog od najboljih pound-for-pound boraca svijeta, Romana "Chocolatita" Gonzaleza ili Juana Estrade. Kategorija do 52.5 kilograma već godinama nudi ponajbolje borbe za titulu, a to se potvrdilo i ovog puta. Čak uz dodatak onoga što je uvijek lijepo vidjeti, sjajnog nastupa boksača od kojeg se zapravo nije puno očekivalo. Taj je danas postao svjetski prvak. I to trenutno najmlađi među svim svjetskim prvacima u ovom trenutku.

Pogledajte najbolje trenutke sjajnog okršaja.

Linker
18. svibanj 2024 19:18