K1 i Boks

(VIDEO) Jermell Charlo u velikom revanšu nokautirao Castana

Jermell Charlo

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Ovime je postao neprikosnoveni prvak svijeta u polusrednjoj kategoriji

Gotovo godinu dana prošlo je od njihovog prvog ogleda koji je završio neriješeno, a po mnogima je Charlo trebao izgubiti taj meč. Revanš se odgađao zbog Brianove ozljede bicepsa, a sinoć je Charlo potvrdio da je i dalje u samom vrhu svoje divizije.

Tako je WBC, WBA i IBF prvak u polusrednjoj kategoriji Jermell Charlo nokautom u 10. rundi zaustavio Briana Castana i preoteo mu njegov WBO pojas. U prvom dijelu meča Charlo je uspio preživjeti Brianove agresivne napade, da bi ga u 10. rundi konačno nokautirao. Ovime je Charlo postao neprikosnoveni prvak svijeta u polusrednjoj kategoriji ujedinivši titule od sve četiri federacije.

Castano se osvrnuo na svoj poraz u kojem ipak nije bio previše nezadovoljan pokazanim.

"Pokazali smo da smo ratnici. Oboje smo se bespoštedno borili. No onda je stigla njegova jaka desnica i borba je bila gotova. On je prvak. Pogodio me, ali osjećam se dobro."

Izjavu je imao i sam prvak u kojoj je djelovao prilično entuzijastično s obzirom na postignuća koja je zaradio prilikom ove pobjede.

"Ovo je naslijeđe. Ovo je nešto što će ući u legendu. Ja sam legenda. Ovo je predivno."

Također se osvrnuo i na sami tijek borbe.

"Počeo sam dolaziti na svoje oko sedme runde. Počeo sam biti malo statičniji i prestao se toliko kretati. Vidio sam da se počeo umarati i počeo sam ga polako lomiti. Primjetio sam da su mi udarci postajali sve efektivniji. Ja obično postajem sve jači što runde više odmiču, ako nisu to znali."- zaključio je Charlo.

Linker
14. travanj 2024 23:27