K1 i Boks

(VIDEO) Jarrell Miller se vratio pobjedom nakon pada na doping testu i tri godine neaktivnosti

UNIONDALE, NY - NOVEMBER 11: Jarrell Miller punches Mariusz Wach during their Heavyweight bout at Nassau Veterans Memorial Coliseum on November 11, 2017 in Uniondale, New York. Al Bello,Image: 355158833, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: AL BELLO/Getty images/Profimedia

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/Getty Images/Profimedia
Nadboksao nedoraslog protivnika

Bivši prvi izazivač za svjetski naslov kojeg je tada držao Anthony Joshua i bivši dvostruki protivnik Cro Copa, Jarrell Miller, sinoć se uspješno vratio boksu nakon tri i pol godine neaktivnosti i pada na doping testu. Podsjetimo se, Miller je 2018. godine imao sjajan niz od 23 pobjede bez poraza, te je postao izazivač Anthonyju Joshui.

Samo nekoliko dana prije meča Miller je pao na doping testu i time izgubio svoju najveću priliku u karijeri, a umjesto njega je kao zamjena uskočio Andy Ruiz koji je tada porazio Joshuu i oteo mu WBA, WBO, IBO i IBF pojaseve prvaka teške kategorije.

Jarrellu je prvotno ponuđena borba protiv našeg izvrsnog teškaša Agrona Smakićija koji je odmah prihvatio taj izazov, no Miller se ipak odlučio na lakšu varijantu. Nasuprot njega sinoć je stajao prilično nepoznati teškaš Ariel Esteban Bracamonte (11-8) koji je rangiran kao 149. boksač svijeta prema BoxRec ljestvici. Borba je otišla do sudačke odluke, a nakon deset rundi pobjedu je odnio Miller jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva tri suca bodovala su borbu identično: 97-92. Za Millera je možda bila i pametna odluka da si za povratnički meč odabere ipak nekog slabijeg protivnika, tek toliko da vidi u kakvoj je trenutno formi.

U ovaj meč Miller je ušao najteži u cijeloj svojoj karijeri; naime na vagi je imao 155 kilograma što je za njegovog protivnika ipak možda bila i prevelika razlika da bi mu pružio kvalitetan otpor. Bit će zanimljivo pratiti njegove iduće korake u karijeri, te hoće li se odvažiti da izazove nekog ozbiljnijeg protivnika ili će se još neko vrijeme uhodavati.

Na istoj priredbi boksao je i bivši dvostruki osvajač brončane olimpijske medalje, Ivan Dičko. On je odradio svoju dvanaestu borbu, te nastavio svoj neporaženi niz. Od svih osvajača medalja u super teškoj kategoriji 2016. godine u Riu, Dičko za sada najsporije gradi svoju profesionalnu karijeru.

Linker
19. travanj 2024 01:41