K1 i Boks

(VIDEO) Herring prekidom zaustavio Framptona, sjajni Britanac se nakon meča umirovio

Herring vs. Frampton
 screenshot (YouTube, Top Rank)
Jamel Herring obranio je titulu svjetskog WBO prvaka polulake kategorije

Na jučer održanoj priredbi Top Rank Boxinga u Dubaiju, jedan šampionski niz se nastavio, dok je isto tako jedna šampionska karijera završena. Jamel Herring (23-2, 11 KO) ostao je WBO prvak nakon što je u šestoj rundi prekidom zaustavio Carla Framptona. 35-godišnji Amerikanac titulu je obranio po treći put i to uz svoj vjerojatno najbolji nastup karijere.

Herring je Framptona prvi put na pod poslao u petoj rundi, a u šestoj je posao završio tako što je Frampton nakon jedne serije jednostavno okrenuo leđa i odustao od nastavka borbe. Bila je to zapravo jednosmjerna ulica te se od početka vidjelo da jedan nekada veliki šampion kao Frampton više nema što ponuditi na ovom nivou.

Nakon ovakvog nastupa Frampton je napravio ono što je prije meča najavio, u slučaju da doživi poraz. Umirovio se. Zahvalio se boksu na svemu što mu je dao, ali je i otkrio kako više nema onu potrebnu motivaciju te da mu vrijeme s obitelji postaje prioritet.

33-godišnji Frampton (28-3, 16 KO) je ovim putem pokušao doći do titule svjetskog prvaka u trećoj različitoj kategoriji, čime bi postao prvi Irac (Carl inače dolazi iz Belfasta, glavnog grada Sjeverne Irske) kojem je to uspjelo. Ranije je držao titulu u super bantamu i perolakoj kategoriji te će tako na kraju ostati.

Linker
27. svibanj 2024 11:38