K1 i Boks

Usykov sparing partner otkriva: ‘U nevjerojatnoj je formi, mnogi teškaši otišli su iz kampa‘

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nursultan Amanzholov preko svog menadžera otkrio je kako Usyk nikad nije bio ovako motiviran

Točno mjesec dana udaljeni smo od revanša između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. Ukrajinski boksač oduševio je 25. rujna (deveti mjesec) protekle godine i nakon 12 rundi, totalno je nadboksao ponajboljeg britanskog teškaša.

Usyk je pobjedom preuzeo IBF, IBO, WBA i WBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a Joshua je pristao aktivirati klauzulu za instantni revanš. Ratno stanje u Ukrajini podosta je pomaklo termin održavanja, ali Usyk je izašao iz države i odlučio se pripremati za meč. Borba je ugovorena za 20. kolovoza (osmi mjesec), a lokacija održavanje je Jeddah u Saudijskoj Arabiji.

Oleksandr Usyk navodno prolazi kroz vrlo dobre pripreme, a Nursultan Amanzholov kao jedan od njegovih sparing partnera prisutan je i u ovom trening kampu. Aamir Ali, menadžer spomenutog Amanzholova otkrio je Sky Sports što se događa na Usykovim sparinzima.

‘‘On (Amanzholov) govori da ima dana kad Usyk ide u rat s njim, a iako nije lako uzdrmati Nursultana, nekoliko puta je izvukao deblji kraj. Ali mnogi drugi teškaši poslani su kući, jer nisu uspijevali izdržati trening kamp.‘‘, rekao je Aamir Ali.

Amanzholov je inače 29-godišnji Kazahstanac, a iza sebe ima četiri profesionalna nastupa i četiri pobjede. Njegov menadžer u nastavku razgovora Sky Sports otkrio je koliko je Usyk zapravo spreman za revanš.

‘‘On (Nursultan Amanzholov) mi je rekao kako je Usyk u nevjerojatnoj formi u ovom kampu. Ispričao mi je kako ga je Usyk nazvao čim se vratio iz Jeddaha s konferencije za medije i tražio je da istog dana spariraju. Doslovno je izašao iz aviona i odmah je otišao sparirati. Navodno je bio jako ljut i htio je pravi rat. Anthony Joshua je u problemima. Usyk je kući slao teškaše visoke 198 cm (toliko je i Joshua visok, op.a.). Nursultan je jedan od rijetkih teškaša koji je izdržao kroz cijeli kamp. U određenim trenucima Usyk mu je govorio da mora sparirati još jače, da želi pravi rat.‘‘, dodao je menadžer Nursultan Amanzholova.

Čini se kako je Usyk strašno motiviran. Dodatnu motivaciju daje mu stanje u njegovoj državi, a Usyk zasigurno želi posvetiti svoj nastup svojoj domovini i svima koji se bore s ruskom invazijom. Nema sumnje kako ćemo gledati najboljeg Usyka do sada, ali i Joshua će doći bolji nego u prvom meču. Mogla bi ovo biti najbolja boksačka borba koju ćemo gledati ove godine.

Linker
20. travanj 2024 16:20