K1 i Boks

Usyk se osvrnuo na Furyja: ‘On govori da nisam njegova razina, a zapravo se boji boksati protiv mene‘

Oleksandr Usyk

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vrhunski ukrajinski teškaš ne vjeruje u ono što Tyson Fury govori medijima

Sjajnu karijeru imao je Oleksandr Usyk u ''cruiserweight'' kategoriji. 16 pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Ukrajinac u kategoriji do 90.7 kilograma, a uspio je ujediniti sve svjetske titule u toj kategoriji.

2019. godine odlučio se na prelazak u tešku kategoriju, a u debiju je porazio Chazza Witherspoona. Uslijedila je pobjeda protiv Dereka Chisore, a zatim najveći Usykov meč u dosadašnjoj karijeri.

Krajem devetog mjeseca protekle godine, Oleksandr Usyk dominantno je pobijedio Anthonyja Joshuu i tako je došao do WBA (Super), IBF, WBO i IBO titula svjetskog prvaka. Jedini preostali pojas koji nije u njegovom vlasništvu jeste onaj WBC-ov koji drži Tyson Fury.

''Gypsy King'' često pokušava omalovažiti Usyka nazivajući ga borcem ''srednje kategorije'' te smatra da je Usyk presitan da bi mu parirao. Nije tajna da bi se Fury puno rađe borio protiv Joshue, iako ga je Usyk uvjerljivo pobijedio.

Sjajnog Ukrajinca u osmom mjesecu (20. kolovoza) čeka revanš protiv Joshue, a Usyk se nada kako će nakon nove pobjede dobiti priliku obračunati se i s Furyjem.

''Uz Božju pomoć, to će se dogoditi. Tyson govori da se ne želi boriti protiv mene, zato što nisam na njegovoj razini. To govori jer me se boji.'' rekao je Usyk za IFL TV, a zatim se osvrnuo na Furyjeve navodne zahtjeve koji bi ga naveli na povratak iz mirovine.

''On se vjerojatno šali kad kaže da bi se vratio tek za 500 milijuna dolara. Tko će mu dati 500 milijuna? I ja želim 500 milijuna, ali koga briga?'', dodao je Oleksandr.

Može Fury podcjenjivati Usyka koliko želi, ali pobijedi li Ukrajinac i u revanšu, ''Gypsy King'' može zaboraviti na meč protiv Joshue i jedina ispravna opcija jeste obračun s Usykom, kako bismo saznali tko je uistinu najbolji teškaš na svijetu.

Linker
21. travanj 2024 21:52