K1 i Boks

U subotu lovi 44-0, glavna je konkurencija Bivolu i Beterbievu u poluteškoj kategoriji!

Gilberto Ramirez 

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Fanovi mu zamjeraju što i dalje pomno bira protivnike iako je već odradio preko 40 borbi

Tek mu je 30 godina, a boksač meksičkog podrijetla Gilberto Ramirez već je odradio 43 borbe iz kojih je do sada izašao neporažen. Nedavno se podigao u polutešku kategoriju u kojoj je već odradio nekoliko borbi, a sutra ga čeka 32-godišnji njemački boksač Dominic Boesel koji je u svoja 34 nastupa upisao 32 pobjede. Boesel je trenutno rangiran kao 18. boksač poluteške kategorije na BoxRec ljestvici, a stilski također odgovara Ramirezu. Borba nije za nikakvu titulu, a boksački fanovi već dulje vrijeme iščekuju da Ramirez pronađe nekog adekvatnog protivnika u poluteškoj kategoriji.

Ramirez je svojevremeno držao pojas po WBO verziji super srednje kategorije koji je osvojio 2016. godine u borbi protiv Arthura Abrahama. Obranio ga je pet puta prije nego je odlučio otići u kategoriju iznad. Smatra se da je i više nego spreman za napasti pojas, ali izgleda da se on još uvijek uhodava u polutešku kategoriju pomno birajući protivnike prije nego pređe na viši nivo.

Ostalo mu je još samo 7 borbi za odraditi da dostigne Mayweatherov rekord od 50 pobjeda bez poraza, no put koji će morat preći za to je i više nego zahtjevan. Tu su aktualni prvaci Dmirty Bivol i Arthur Beterbiev koji su ipak malo veći zalogaj naspram protivnika koje je imao u super srednjoj kategoriji. BoxRec ga trenutno svrstava na 4. mjesto poluteške kategorije, a iznad njega su samo Bivol, Beterbiev i Callum Smith.

Mnogi mu zamjeraju što u 43 borbe koliko ih je odradio nije imao niti jednog protivnika iz top klase. Najteži ispit do sada mu je bio protiv Arthura Abrahama koji je u trenutku njihove međusobne borbe već bio na zalasku karijere.

Linker
19. travanj 2024 08:02