K1 i Boks

‘U boksu sam od šeste godine, žrtvovao sam sve u životu. Ovaj povijesni meč je prilika da dokažem da sam najbolji‘

Beterbiev vs. Bivol - press konferencija u Londonu 25.9.24.

 MATCHROOM BOXING
Jedan od najvećih mečeva ove godine se ‘opasno‘ približio, dijeli nas svega 17 dana

U prisutnosti Artura Beterbieva, koji je sjedio svega desetak metara udaljen od njega na glavnoj konferenciji u Londonu, Dmitri Bivol je, kao i obično, zadržao svoj karakteristični ton poštovanja prema izazovu koji ga očekuje. Dana 12. listopada u Rijadu, njih dvojica suočit će se u borbi za apsolutnu dominaciju u poluteškoj kategoriji, meču koji nosi povijesnu važnost.

Iako Beterbiev nije ni pokušao prikriti zijevanje tijekom dugih uvodnih govora, na licu Bivola bila je vidljiva koncentracija, a u njegovom govoru na engleskom jeziku nazirala se mala doza nervoze. Uostalom, ni jedan ni drugi nisu stvoreni da drže govore iza mikrofona, njihova stvarna snaga leži unutar ringa.

Pitanje koje je postavljeno Bivolu bilo je jednostavno: što mu je važnije, pojasevi ili prilika da se suoči s Arturom?

"Prvo sam želio borbu za apsolutnu titulu, a drugo, htio sam se boriti protiv najboljih boksača u poluteškoj kategoriji," odgovorio je Bivol. "To su moji ciljevi, da izgradim svoje ime. On ima te pojaseve."

Beterbiev, 39-godišnjak, posjeduje tri naslova, dok je Bivol vlasnik četvrtog. Zajedno imaju nevjerojatnih 43 profesionalne borbe bez ijednog poraza ili neriješenog rezultata.

"Nadam se da će obični ljubitelji boksa diljem svijeta razumjeti važnost ove borbe," rekao je promotor Bivola, Eddie Hearn. "Ova borba ostat će zapisana u povijesti; to je najbolji meč koji se trenutno može organizirati u boksu." Teško se ne složiti s tim.

Ovo je borba koju je, zapravo, Bivol oduvijek želio. "Ovo je moj cilj otkad sam prešao u profesionalni boks – biti najbolji u poluteškoj kategoriji i ovo je završna borba kojom to želim dokazati," rekao je 33-godišnji Bivol. "Što ovo znači za mene? U boksu sam od svoje šeste godine. Toliko sam toga žrtvovao u svom životu. Ovo je posljednji korak. Jesam li sve napravio kako treba ili nisam? Želim dokazati da sam napravio sve ispravno."

Linker
25. rujan 2024 20:44