K1 i Boks

Tyson Fury tvrdi da je šest puta pokušavao dogovoriti meč protiv Joshue: ‘On glumi divu‘

 Tyson Fury
 

 Talk TV - Piers Morgan Uncensored/Shutterstock Editorial/Profimedia
Fury smatra da mu Joshua više ne predstavlja prijetnju

Tyson Fury i Anthony Joshua već godinama su rivali, a u jednom navratu su se trebali i boriti jedan protiv drugoga. Ono što se ispriječilo u realizaciji te borbe je to što je Deontay Wilder aktivirao klauzulu za trilogiju, a Joshua je tada bio primoran boksati protiv Usyka od kojeg je na posljetku izgubio svoje pojaseve.

Tyson međutim tvrdi za iFL TV kako su on i njegov tim pokušali već u nekoliko navrata dogovoriti meč protiv Joshue, te da je Joshua bio taj koji je radio probleme oko toga.

"Najmanje šest puta smo pokušali dogovoriti borbu, no neuspješno. Svaki put su pregovori propali jer bi se Joshua ponašao kao diva. On je primadona i ne želi se boriti. Ne bi me mogao pobijediti niti da ima bejzbolsku palicu i da ja pritom spavam. "

Fury smatra kako Joshua više nije borac kakav je nekoć bio, te da mu više ne predstavlja prijetnju.

"Taj voz je prošao. Prije nekoliko godina on je bio neporaženi nokauter i tada me je možda i mogao pobijediti. Možda! Ali tada je nokautiran od strane Andyja Ruiza i ljudi su vidjeli da je on samo bodybuilder. A nakon toga je poražen od kruzeraša. Ja sam jedini pravi kralj teške kategorije i nitko mi nije ravan, a pogotovo jedan bodybuilder koji je izgubio svoje posljednje dvije borbe." - zaključio je Tyson Fury.

Ono što bi svaki boksački fan htio čuti je to da se Fury predomislio u vezi umirovljenja te da će odraditi dugo očekivani meč za ujedinjenje svih titula koji će konačno pokazati koji je najveći boksač današnje ere. No iz WBC-a nisu htjeli forsirati Furyja da ubrza s odlukom već su mu dali vremena i rekli da će ga podržati što god da odlučio.

Linker
25. travanj 2024 12:33