K1 i Boks

Tyson Fury otkrio cifru za koju bi se vratio u ring: ‘Želim pola milijarde dolara, pripremite veliku isplatu!‘

Tyson Fury

 JM HAEDRICH/Sipa Press/Profimedia
Prvaka jedino izdašna novčana naknada može vratiti iz mirovine

Tyson Fury (32-0-1) napokon je otkrio cifru za koju bi se vratio u ring iz mirovine u koju je, prema njegovim riječima, otišao nakon što je nokautirao Dilliana Whytea krajem četvrtog mjeseca ove godine.

''Čak ni 200 milijuna mi nije primamljivo. Mislim da je to negdje oko polovice onoga što bi me natjeralo da se vratim iz mirovine. Vjerojatno bih želio pola milijarde dolara da se vratim u ring. Nakon što Joshuin balon pukne, nabavite pola milijarde i riješit ću sve njegove probleme'', rekao je Fury za talkSPORT Boxing.

Inače, Fury ne krije mišljenje da će ovog puta Oleksandr Usyk nokautirati bivšeg prvaka, Anthonyja Joshuu: ''Kad ovaj boksač srednje kategorije nokautira tog bodybuildera, samo jedan čovjek ostaje da riješi te stvari. Ono što imam reći ljudima koji žele taj meč, pripremite veliku isplatu.''

Inače, po raznim portalima se vrte špekulacije da će Fury ostati umirovljen ukoliko Usyk ponovno pobijedi Joshuu, a svota koja se spominje za potencijalnu borbu protiv Usyka je 50 milijuna dolara. Iako se radi o jako puno novca, to je ipak deset puta manje nego što Fury traži za povratak iz mirovine.

Iako je borba Furyja i Usyka nešto što vjerojatno svi boksački fanovi žele gledati, ostaje pitanje hoće li, ukoliko Usyk ponovno pobijedi Joshuu, Fury prihvatiti 50 milijuna dolara za povratak. Sigurno će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije u teškoj kategoriji, pogotovo ukoliko dođe do prilike da jednom zaista gledamo okršaj Furyja i Usyka.

Linker
24. travanj 2024 12:38