K1 i Boks

Tyson Fury boksat će protiv Joshue ako se ispune dva uvjeta: ‘Odradit ću to besplatno‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ iznio je zanimljive razloge koji bi ga vratili iz navodne mirovine

Koliko je ljudi zapravo povjerovalo u navode Tysona Furyja kad je 23. travnja (četvrti mjesec) obznanio kraj svoje karijere nakon pobjede nad Dillianom Whyteom? Vjerojatno je jako mali broj onih koji su uistinu povjerovali u to.

Unatoč tome, ‘‘Gypsy King‘‘ nastavio je i narednih mjeseci isticati kako je umirovljen te da ga samo neke nerealne ponude mogu vratiti u ring. Kako vrijeme odmiče, tako su njegove izjave sve dvosmislenije, a Fury mišljenje mijenja gotovo svakog tjedna.

Jedno vrijeme je tvrdio kako ga ne zanima više niti meč s Joshuom, ali poznati boksački reporter Michael Benson podijelio je video u kojem se Fury obraća svojim fanovima te navodi pod kojim uvjetima bi boksao protiv Joshue.

‘‘Mr. Business Man, on nije borac. Nadam se da će pobijediti Usyka kako bih se ja mogao vratiti iz mirovine i besplatno se boriti protiv njega. Ali ovo su uvjeti. Želim da to bude na Wembleyju, da ulaz bude besplatan i da je prijenos besplatan u ovoj državi (Velikoj Britaniji). Ovdje ste to prvi put čuli, a sutra će ovo biti u svim novinama. Borit ću se besplatno protiv njega u Engleskoj. Neću to učiniti u stranoj državi za više novca, nego ovdje isključivo zbog ljudi.‘

Podsjećamo, Joshua i Usyk boksati će 20. kolovoza (osmi mjesec) u Saudijskoj Arabiji. Pobjednik tog meča držat će WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. WBC-ova je i dalje u vlasništvu Tysona Furyja, a ‘‘Gypsy King‘‘ silno bi se volio obračunati s Joshuom u meču za ujedinjenje titula svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Naravno, Fury će do meča između Usyka i Joshue promijeniti svoje mišljenje i stavove još bar nekoliko puta, ali bit će uiistinu zanimljivo ako Joshua uspije savladati Usyka. Tada će svi najjači boksački promotori pokušati doći do organizacije ovog potencijalnog meča, a i sam Fury bit će puno zainteresiraniji nego u slučaju Usykove pobjede.

Linker
14. travanj 2024 23:17