K1 i Boks

Tony Yoka ipak će se boriti protiv Bakolea, meč je službeno ugovoren

Yoka vs. Bakole

 Twitter
Zlatni olimpijac iz Ria svoju će 12. pobjedu tražiti protiv nesuđenog Hrgovićevog protivnika

Puno toga se promijenilo po pitanju idućeg meča Tonyja Yoke, prvog nakon što je u rujnu upisao pobjedu nad Petrom Milasom. U početku se govorilo kako će mu protivnik biti Martin Bakole, kojeg se tada povezivalo s Filipom Hrgovićem. Čak se spominjalo kako je Bakole prihvatio meč za 11. prosinca, da bi se onda sve promijenilo.

Yokin tim odlučio se ipak tim putem okrenuti meču protiv Carlosa Takama te su okršaj protiv Kamerunca krenuli dogovarati za 15. siječnja. Na kraju se sve još jednom okrenulo te je Kongoanac Bakole ponovno u igri. Naime, Takam je doživio ozljedu zbog koje je morao otkazati meč. Ponuda je tako ponovno došla do Bakolea, koji ju je prihvatio i meč će se održati 15. siječnja u Parizu.

Yoka je do sada slavio u svih 12. profesionalnih mečeva u kojima je nastupio te je rangiran na ljestvicama sve četiri elitne organizacije. Iza sebe ima promotore koji su mu se posvetili i odlučili uložiti u njega, tako da trenutno gradi karijeru jednim prirodnim putem uz sve bolje protivnike. BoxRec ga rangira kao 20. teškaša svijeta, a osim Milasa je do sada pobjeđivao Davea Allena, Michaela Wallischa, Johana Duhaupasa i Christiana Hammera.

Bakole je rangiran kod svih organizacija osim WBO, no svuda ispod desetog mjesta. Njemu ovaj meč može donijeti jako puno, a pobjeda bi mu svakako bila najveća u karijeri. Do sada je ovaj 28-godišnjak upisao 17 pobjeda i jedan poraz, koji mu je 2018. godine nanio Michael Hunter. Najveće pobjede ostvario je nad Mariuszem Wachom i Sergeyem Kuzminom.

Meč će ugostiti Accor Arena, dvorana koja prima oko 20 tisuća ljudi.

Linker
25. travanj 2024 16:44