K1 i Boks

Teofimo Lopez bizarno objasnio poraz: ‘Sve je to shema DAZN-a da Haney lakše postane apsolutni prvak‘

Teofimo Lopez Jr.

 screenshot (YouTube)
Ovakva izjava bi nas inače začudila, no ne dok dolazi od strane Teofima mlađeg

Najveće boksačko iznenađenje u 2021. godini bio je poraz Teofima Lopeza Jr. od Georgea Kambososa, poraz kojim je on ostao bez tri titule svjetskog prvaka lake kategorije, ali isto tako poraza koji do danas još uvijek nije prihvatio niti se s njime pomirio. On je u međuvremenu odlučio napraviti ono što je već ranije najavio te će karijeru nastaviti u super lakoj kategoriji.

Kako je Kambosos dogovorio svoju prvu obranu titule, odnosno kako je poznato da će se 5. lipnja boriti protiv vlasnika pojasa koji mu nedostaje, Devina Haneya, došlo je vrijeme za novi komentar Lopeza o situaciji u kategoriji gdje je prvo napravio veliki "boom" savladavši Vasiliya Lomachenka, da bi onda istu napustio. I komentar je naravno započeo sa svojim neprežaljenim porazom.

"Ovo je sve od početka namješteno za Haneya. Svo ovo sranje zapravo je DAZN-ova unaprijed smišljena shema. Borio sam se na DAZN platformi i nakon meča su pobjedu dali Kambososu jer su znali što ću ja napraviti s pojasevima, znali su da ću ih ostaviti i napustiti kategoriju. To bi bio duži proces za Haneya da postane apsolutni prvak. To je sve njihova igra za koju su oni platili", izjavio je Lopez u razgovoru za Fight Hype.

Prije svega vrijedi objasniti kako Haney nije bio prva Kambososova opcija nego je to bio Vasiliy Lomachenko, koji je ipak odlučio ostati u Ukrajini. Kambosos je najavio kako će on svakako biti njegov protivnik nakon što savlada Haneya. No, činjenica je da će to biti vraški težak posao, unatoč tome što si je ugovorom osigurao dvije prilike. Naime, u slučaju poraza, Kambosos ima priliku aktivirati klauzulu o revanšu.

Što se tiče Teofima, on ima pravo pričati što god želi, uostalom od njega i njegovog oca smo na tako što navikli. Još je dodao kako ne vidi nikakvu prednost za Kambososa, unatoč tome što će se meč održati u njegovoj domovini Australiji.

"Nema to nikakve veze, sve je unaprijed osmišljeno, sve. Imao sam priliku to sam vidjeti. Pobjednik se znao prije nego što je proglašen", dodao je.

Teofimo još uvijek nema službeno ugovoren idući nastup, iako se o nekim imenima špekuliralo. Njegov cilj naravno je suprotstaviti se apsolutnom prvaku Joshu Tayloru, što bi možda odmah i dobio priliku da nije došao taj poraz od Kambososa. Poraz za koji on tvrdi da je bio dio scenarija. Većina onih koji su gledali meč se s time ne bi složili.

Linker
25. travanj 2024 05:13