K1 i Boks

Svjetski prvak u boksu TV zvijezdi slomio rebra: ‘Nisam mogao doći do zraka‘

George Kambosos Jr.

 Screenshot, Youtube, Sporting News Australia)
Ovo će sasvim sigurno još dugo pamtiti

Australski boksač i prvak svijeta George Kambosos Jr. ostavio je TV zvijezdu bez zraka i sa slomljenim rebrima u nečemu što je trebao biti prijateljski ogled. Denyer i Kambosos u ring su ušli u sklopu jednog segmenta promocije meča, s time da je prvak trebao boksati lagano i povremeno dopustiti voditelju da ga i udari. Nakon što je Denyer poželio da George počne raditi punom snagom kako bi dobio pravi dojam o tome kako je to biti udaren, nije bio niti svjestan u što se upustio. Cijeli događaj prokomentirao je za Daily Telegraph.

image

Grant Denyer, George Kambosos Jr

7news

"Mislio sam da sam gotov. Prvo smo išli lagano i dopuštao mi je da ga udarim. Onda sam mu rekao da želim dobiti pravo iskustvo u tome da budem udaren. Pogodio me 6-7 puta i shvatio sam da ne mogu govoriti. Izbio mi je zrak iz pluća. Nisam mogao tražiti pomoć. Nisam mogao niti izreći "safe word". U mojim plućima nije bilo zraka. Lice mi je počelo poprimati čudnu boju. Htio sam povratiti sendvič koji sam pojeo prije."

44-godišnjak je inače jedna od najpopularnijih TV ličnosti u Australiji i kaže kako se bojao za vlastiti život nakon ove nezgode. Inače je poznat po svojim novinarskim uspjesima. Ovom prilikom Kambosos je prisustvovao velikoj kampanji u svrhu promocije svog idućeg meča za ujedinjenje svih titula. Dio promocije uključivao je i ulazak u ring s TV zvijezdom, čovjekom koji je na kraju završio sa slomljenim rebrima i traumom kakvu će dugo pamtiti.

image

Grant Denyer

7news

Australcu će ovo biti prva obrana naslova nakon što je prošle godine u jednoj od najboljih borbi godine pobijedio Teofima Lopeza i preoteo mu WBA (Super), IBF, WBO i The Ring pojaseve lake kategorije. George je u tu borbu ušao kao veliki "underdog", no sjajnom predstavom utišao je sve one koji nisu vjerovali u njega. Jedini preostali pojas lake kategorije, onaj prema WBC federaciji, drži Davin Haney, a borba će se održati za 10 dana, točnije 5. lipnja (6. mjesec). Pobjednik te borbe vjerojatno će se boriti protiv Vasiliyja Lomachenka, kojemu je pojas preoteo gore spomenuti Teofimo Lopez.

Linker
24. travanj 2024 17:54