K1 i Boks

Ruiz se neće boriti protiv Sponga, dočekuje ga Luis Ortiz: ‘Ruiz je kukavica, odabrao je lakši izazov!‘

Luis Ortiz, Andy Ruiz

 Screenshot (twitter, Espn Ringside)
Borba protiv Sponga ne bi imala nikakvog smisla

Triller je nedavno najavio neobičan okršaj između bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Andyja Ruiza i bivše kickboxing zvijezde Tyrona Sponga. Meč je bio nelogičan sam po sebi od samoga starta; Spong nije boksao još od 2019 godine i razlika u kvaliteti ova dva boksača je prevelika. To je "match-up" koji je potpuno besmislen za oba borca i ne zna se koji je uopće bio razlog da se tako nešto pokuša ugovoriti.

Srećom, ovaj totalno bizarni meč neće se održati. Samo nekoliko dana nakon njegove najave meč je otkazan iz razloga jer je Ruiz već ranije potpisao ugovor za borbu protiv Luisa Ortiza s PBC-om. Ruiz je očito pokušao izbjeći kvalitetnog protivnika, na što mu ovaj nije ostao dužan.

"Ruiz je kukavica! Znao je koliko priželjkujem borbu s njim, a on se odlučio na lakši izazov. To bi bila beskorisna borba i za njega i za fanove."

Triller je komentirao ugovornu obvezu s PBC-om u vezi borbe Ortiza i Ruiza koja bi se trebala uskoro održati.

"Prijateljski surađujemo s PBC-om kako bismo bili sigurni u to da će Ruiz ispoštovati svoje obveze prema obje strane." - rekao je predsjednik Triller Fight Cluba-a David Tetreault za ESPN.

"U dobrim smo odnosima s PBC-om i trenutno radimo na utvrđivanju optimalnog datuma na koji će se borba održati. Datum koji Triller odabere preklapat će se s datumom koji paše PBC-u."

Thriller već duže vrijeme ima lošu reputaciju u spajanju boksača koji nisu na istom nivou što se tiče kvalitete. Pokušavali su spojiti i neke podjednake boksače kao što su na primjer Lopez i Kambosos, no tu borbu je u posljetku prenosio DAZN.

Andy Ruiz protiv Luisa Ortiza je definitivno borba koju bi fanovi i boksački entuzijasti htjeli vidjeti. To će biti borba dva kvalitetom podjednaka boksača u kojoj eventualnom pobjedom oba boksača mogu profitirati.

Linker
25. travanj 2024 10:24