K1 i Boks

Pročitajte Plazibatovu izjavu nakon velike pobjede

Antonio Plazibat

 Screenshot(Youtube, Glory Kickboxing)
Unatoč dobrom nastupu Antonio je pokazao samokritičnost

U njihovoj prvoj borbi nokautirao ga je u drugoj rundi, a danas je naš najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nokautirao Marokanca Tarika Khbabeza u trećoj rundi borbe. Plazibat je dominirao tijekom čitave borbe, a fatalni desni kroše lansirao je u trećoj rundi nakon čega je Marokanac pao na pod, a sudac odmah prekinuo borbu. Ovime je izveo klasičan "walk-off" nokaut i još jednom potvrdio kako je nabijanje tjelesne mase pun pogodak s obzirom na tri nokauta u posljednje tri borbe. Antonio je nekoliko puta proklizao i izgledalo je kao da je ozlijedio koljeno.

"Sve je dobro, za sada nema nikakvih problema s koljenom. Površina u ringu je bila klizava i noga mi je otišla par puta pravo i mislio sam da sam ju ozlijedio. Par puta sam proklizao i boljelo je, ali sad nema nikakvog problema i sve je u redu što se tiče koljena."

Antonio se nakon borbe na svom Instagram profilu u "storyju" osvrnuo i na svoju izvedbu za koju kako kaže da nije pretjerano zadovoljan.

"Nokaut je tu, da sam nešto zadovoljan, nisam! Ali dobro je. Hvala svima što ste gledali. Motivirate me puno i obećajem da ću dovesti Gloryjevu titulu. Ništa me nije uzdrmalo. Nakon što sam proklizao samo sam se koncentrirao na koljeno."

Srećom Antonio nije ozbiljno ozlijedio koljeno, a strah od toga ga je vjerojatno sputavao u samome nastupu. Kako i sam kaže, teško se koncentrirati na borbu dok moraš paziti da dodatno ne ozlijediš koljeno. Jedna od njegovih najvećih odlika je ta samokritičnost koju ima prema sebi čak i kada dominantno pobijedi protivnika, što je na kraju krajeva vrlina koja krasi samo najveće šampione.

Linker
19. travanj 2024 17:19