K1 i Boks

Oleksandr Usyk nakon pobjede protiv Joshue: ‘Nisam ga nokautirao jer su mi treneri tako rekli‘

Oleksandr Usyk
 ADRIAN DENNIS Afp
Ukrajinac je sinoćnjom izvedbom utišao Tottenhamov stadion u Londonu

Sinoćnom izvedbom protiv Anthonyja Joshue, impresionirao je Oleksandr Usyk sve boksačke fanove, a i ostale gledatelje. Neporaženi Ukrajinac ušao u je u borbu s osjetnim deficitom kada je u pitanju veličina i snaga. Međutim, Usyk je vjerovao u svoje glavne atribute, a to su brzina, rad nogu i sjajna tehnika. Upravo na taj način došao je do pobjede protiv Joshue koji velikim dijelom borbe nije uspijevao pronaći odgovor na sjajnog Ukrajinca.

Ukrajina je pobjedom Usyka ponovno dobila prvaka svijeta u teškoj kategoriji, a Oleksandr Usyk pridružio se Evanderu Holyfieldu i Davidu Hayeu kao jedinim boksačima koji su pojaseve osvajali u cruiseru i teškoj kategoriji. 34-godišnji Ukrajinac nakon pobjede protiv Joshue dao je kraći osvrt i analizu samog meča.

"Radio sam tako naporno od siječnja pripremajući se za ovu borbu. Trebalo mi je pola godine i nisam dugo vidio obitelj koja mi nedostaje. Želim vidjeti svoju obitelj, sada želim ići kući i ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku", rekao je Usyk nakon borbe pa poručio:

"Borba se razvijala baš onako kako sam očekivao. Bilo je nekoliko trenutaka kada me Joshua pritisnuo, ali ništa posebno. Nisam imao cilj nokautirati ga jer su me treneri tjerali da to ne napravim. Na početku sam ga udarao jako i pokušavao ga nokautirati, ali treneri su mi rekli da stanem i samo obavim svoj posao. Želim se zahvaliti Isusu Kristu, sve dolazi od njega."

Za kraj, Usyk je poručio:

"Niste vidjeli ono najbolje od mene. Mogu biti puno bolji."

Poraženi Anthony Joshua također se oglasio, no putem društvenih mreža. On je na svom Twitter profilu podijelio fotografiju samog sebe te je ostavio motivirajuću poruku u tekstu objave.

"Ostajem pozitivan čak i ako se svijet urušava ispred mene. London volim te, hvala ti", napisao je Joshua kojem je to bio drugi poraz u karijeri nakon što je već jednom izgubio pojaseve od Meksikanca Ruiza.

Linker
20. travanj 2024 02:17