K1 i Boks

Neporaženi teškaš prozvao Joycea: ‘Neprijatelj mi je od 17. godine, znam što se dogodilo na našem sparingu‘

Joe Joyce

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Richard Torrez Jr. na OI u Tokiju osvojio je srebrnu medalju, a kao profesionalac ima osam pobjeda - uz isto toliko nokauta

Joe Joyce imao je vrlo tešku godinu, najprije je, sredinom travnja izgubio od Zhileija Zhanga tehničkim nokautom i tako izgubio status obveznog WBO izazivača, a onda ga je, pet mjeseci kasnije, isti protivnik nokautirao u trećoj rundi i dodatno pokvario njegovu poziciju na teškaša. "Juggernaut" je najavio da će se potruditi da ponovno dosegne teškaški vrh, no, osim boksača iz njegove generacije, morat će voditi računa i onima koji tek dolaze.

Jedan od njih je Richard Torrez Jr., 24-godišnji američki teškaš koji je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju (u finalu izgubio od Bakhodira Jalolova), a potom se otisnuo u profesionalne vode kojima od tada poprilično uspješno plovi. Odradio je ukupno osam profesionalnih mečeva i iz svakog od njih izašao kao pobjednik, isporučivši u svakoj borbi nokaut.

Torrez Jr. bio je Joyceov sparing partner, a čini se da se na jednom od tih sparinga dogodilo nešto što 24-godišnji boksač jako zamjera iskusnijem kolegi. Amerikanac, naime, poštuje nepisana pravila dvorane i nije ulazio u detalje, no dao je naslutiti da je sparing između njega i Joycea potrajao dulje no što je bilo dogovoreno.

"imao sam 17 godina i od tog sparinga postoji neprijateljstvo, barem s moje strane. Ne želim previše ulaziti u to, ali bih definitivno volio da se taj meč dogodi jednog dana, ako ne i sljedeće godine", rekao je Torrez Jr. za Sky Sports pa dodao:

"Neki ljudi čuju zvono, a neki ne. Ne mogu govoriti tko je Joyce kao osoba, ali znam iz iskustva što se tamo dogodilo sa mnom. Želim se s njim boriti u profesionalcima. Kad bih mogao imati samo jednu borbu, volio bih se boriti s njim".

Linker
08. svibanj 2024 08:41