K1 i Boks

Menadžer Francisa Ngannoua o zaradi u meču s Furyjem: ‘Zaradit će više nego u cijeloj UFC karijeri‘

Francis Ngannou

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Marquel Martin otkrio je kako njegovog klijenta čeka uvjerljivo najbolji honorar u karijeri

Dobar dio ove godine Francis Ngannou bio je gotovo pa predmet sprdnje od strane MMA javnosti. Iz dana u dan sve je više bilo onih koji su smatrali da je napravio pogrešku odlaskom iz UFC-a i da nikada neće doći do velikog boksačkog meča.

‘‘He fumbled the bag‘‘, izraz je koji se učestalo koristio kad god se komentirao Francisov odlazak iz UFC-a, a u prijevodu, Ngannou je napravio loš potez koji ga je trebao koštati novca i bolje zarade.

Nije Ngannou pretjerano mario i u tišini je radio. U petom mjesecu potpisao je basnoslovni ugovor s PFL-om, ali usput je objavio kako se neće boriti pod okriljem PFL-a sve do 2024. godine. Razlog tome ležao je u boksačkom meču koji je planirao odraditi krajem ove godine. Tu je Ngannou ponovno kritiziran i ismijavan jer je i dalje vjerovao da će uspjeti ugovoriti takav meč.

Konačno, Ngannou je u utorak službeno potvrdio svoj meč protiv Tysona Furyja, a 28. listopada (deseti mjesec), ‘‘Predator‘‘ će u Saudijskoj Arabiji boksati protiv WBC-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Jasno je kako će Ngannou zaraditi najveći honorar u dosadašnjoj karijeri, a njegov trener Marquel Martin otkrio je nešto više informacija o zaradi koja čeka Francisa.

‘‘Recimo to ovako: vreća (s novcem) bit će toliko velika da će mu možda ispasti na putu do banke. Ne znam što ‘hejteri‘ sada imaju za reći, ponovno će se ispostaviti da su bili u krivu. Ovo je honorar koji će mu promijeniti život, točno ono što smo planirali i vizualizirali.‘‘, započeo je Martin gostujući u MMA Houru.

Francis Ngannou prije odlaska iz UFC-a imao je ponudu UFC-a na stolu. Dana White isticao je kako bi Ngannou postao najplaćenijim UFC-ovim teškašem u povijesti, a navodno mu je nudio oko 8 milijuna dolara po borbi. Ngannou je to odbio jer mu UFC nije dopuštao odrađivanje boksačkog meča, a čini se da je napravio dobar potez. Naime, Marquel Martin tvrdi da će Francis u meču protiv Furyja zaraditi više nego što bi zaradio u sva tri meča prema ugovoru koji mu je UFC nudio. Menadžer Francisa Ngannoua potom je upitan hoće li Ngannou zaraditi više nego što je zaradio u 14 mečeva koje je odradio pod okriljem UFC-a.

‘‘Oh moj Bože, daleko više, višestruko više će zaraditi. Čak i dok je bio prvak, morao bi se boriti višestruko puta kako bi se uopće približio ovoj razini zarade.‘‘, otkriva menadžer.

Kad je u pitanju sami meč, poznato je da će borb biti prema standardnim boksačkim pravilima, ali Furyjeva WBC titula vjerojatno neće biti ulog. To dovodi do situacije gdje će mnogi ponovno pokušati umanjiti veličinu ove borbe, ali Martin tvrdi da će pokušati izboriti da Furyjeva titula ipak bude ulog ovog meča.

‘‘Promotori će biti promotori i pokušat će umanjiti vrijednost ove borbe što je više moguće. Ali mi nismo potpisali ugovor za nekakav bezvezni meč. Ne, ne, ne, ovo je prava borba. Planiramo razgovarati s WBC-ovom da pristanu licencirati ovu borbu. Želimo da ovaj meč bude upisan u Furyjev profesionalni omjer. Ali u svakom slučaju, oov će biti prava borba.‘‘, zaključio je Martin za kraj razgovora s Helwanijem.

Mora se priznati kako je i Martin svih ovih godina odrađivao sjajan posao sa svojim klijentom. Više puta bio je Martin na udaru Dane Whitea koji je čak otpustio i Kevina Leeja iz organizacije jer ga je zastupao Martin. UFC-ov predsjednik znao je javno istupiti i reći kako Francisa zastupaju ljudi ‘‘koji nemaju pojma što rade.‘‘.

Ngannou je ostao vjeran svom menadžeru, a Marquel Martin jako je dobro znao što radi. Dana White s druge strane izgubio je najboljeg teškaša na svijetu i možda bi se trebao zapitati kako obavlja svoj posao.

Linker
05. svibanj 2024 18:34